Menys aglomeracions en l'inici de la segona jornada de vaga de metro

La principal incomoditat aquest matí ha estat el major temps d'espera dels viatgers | Les aturades es repetiran de 16 a 18 i de 20.30 a 22.30 | Un atropellament a Bellvitge ha provocat importants retards a Rodalies

Aglomeracions aquest dimarts al metro
Aglomeracions aquest dimarts al metro | ACN
Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:55h
L'inici de la segona jornada de vaga al metro s'ha traduït en menys aglomeracions i congestions a les andanes de metro en comparació aquest dilluns, on en certs moments es van produir escenes de col·lapse a les instal·lacions, especialment al tram central de la línia 5. Tot i així, a primera hora s'han hagut de tornar a fer regulacions de passatge a les estacions de la Sagrera i La Sagrada Família. Aquest matí, la principal incomoditat ha estat l'espera més llarga de l'habitual per agafar el metro. Els serveis mínims entre set i nou del matí, primera franja de l'aturada parcial coincidint amb l'hora punta, els intervals previstos són d'entre 8 i 10 minuts, tot i que en alguns casos ha estat inferior.
 
Fonts de TMB han indicat a l'ACN que aquest dimarts que en general la xarxa de metro no ha presentat problemes com a conseqüència de l'inici de la segona jornada de vaga i que s'han detectat menys aglomeracions que fa 24 hores, tot i que caldrà contrastar-ho amb el nombre de validacions dels bitllets. De fet, aquest dilluns ja van disminuir un 19% durant aquesta mateixa franja.

Per la seva banda, fonts sindicals també han coincidit en detectar una menor afluència de passatgers, que han buscat alternatives de transport, i han atribuït les complicacions d'ahir a l'acció de grafiters, que van paralitzar durant unes vuit hores part de la línia 5, entre Horta i Vall d'Hebron, després d'accedir al túnel per l'estació d'El Coll-La Teixonera. Pel que fa el seguiment, l'han fixat entre un 90 i un 95%, aproximadament com aquest dilluns en la mateixa franja, i superior al del torn de tarda d'ahir, que va rondar el 85%-90%, segons han comentat fonts sindicals a l'ACN.

La pròxima aturada prevista per a aquest dimarts serà entre quatre i sis de la tarda, amb uns serveis mínims també del 40%, que es traduirà amb uns intervals de pas d'entre 10 i 13 minuts. Al vespre, entre dos quarts de nou del vespre i les deu de la nit, el serveis mínims seran del 20% (intervals de 18-26 minuts) i a partir d'aquesta hora fins a dos quarts d'onze, les freqüències de pas seran d'entre 32 i 44 minuts.

Un atropellament provoca retards a Rodalies

La mobilitat al transport públic de Barcelona s'ha complicat més a causa d'un atropellament entre Bellvitge i Sants. La incidència ha provocat retards que poden superar els 30 minuts a les línies 2, 11, 13, 14, 15 i 16 de Rodalies. El sinistre s’ha produït a quarts de sis del matí i la circulació s'ha restablert a partir de les vuit.
Arxivat a