Homs: «M'agradaria una actitud més ferma d'ERC a favor dels pressupostos»

"Esquerra vol estar a tot arreu, i simplement s'ha d'aclarir" | El dirigent de Convergència reclama a la direcció del partit que dirigeix Junqueras que s'enfronti a l'esmena a la totalitat de la CUP

 Francesc Homs, en roda de premsa aquest dilluns
Francesc Homs, en roda de premsa aquest dilluns | ACN
30 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:49h
El debat sobre pressupostos escalfa l'ambient a Junts pel Sí. Francesc Homs ha dit aquest dilluns que "m'agradaria una actitud més ferma d'ERC a favor dels pressupostos. Uns pressupostos que ha contribuït a fer i que estan molt bé". Homs s'ha queixat d'aquesta manera d'una actitud que veu massa condescendent per part de la direcció d'ERC davant el posicionament de la CUP.

El candidat de Convergència a les eleccions al Congrés ha comentat les declaracions de Gabriel Rufián ahir, en què va dir que se sentia molt identificat amb la posició de la CUP.

Francesc Homs ha mostrat sorpresa per una actitud d'ERC que veu massa feble davant l'esmena a la totalitat anunciada pel grup de l'esquerra anticapitalista, insistint en el que serà un dels relats de CDC enfront de la CUP: "Quan es presenta una esmena a la totalitat vol dir que una formació política no vol ni tan sols començar a negociar".

Homs ha fet una defensa aferrissada del paper històric jugat pel seu partit des de l'inici del procés sobiranista: "Sense CDC no s'hauria fet Junts pel Sí, no s'hauria fet el 9-N del 2014, que s'ha fet també gràcies a les altres forces, i no s'hagués fet Govern". El dirigent convergent ha volgut marcar territori i posar pressió a Esquerra Republicana: "Crec que ERC vol estar a tot arreu alhora, i simplement s'han d'aclarir".