Una explosió de confeti sobre els Gegants inaugura la Patum de dissabte

La comparsa sorprèn amb una acció inesperada i plena de color | El mal temps es queda a les portes del Passacarrers i no esguerra el seu inici

Una explosió de confeti sobre els Gegants de la Patum inicia la seva Passada de dissabte
Una explosió de confeti sobre els Gegants de la Patum inicia la seva Passada de dissabte | Aida Morales
28 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:55h
Aquesta Patum és, sense dubtes, una Patum molt gegantera. Fins ara, aquesta comparsa ha volgut anar guardant el protagonisme, deixant espai per a la commemoració de Joan Rafart en la Patum Infantil i a Carles Prat en el seu comiat com a tabaler. No obstant això, aquest dissabte al vespre una explosió de confeti a l'inici de la Passada ha avisat d'un final de Patum radicalment diferent. 

Just després del salt de Maces i de Guites, i quan el ball dels Gegants ha finalitzat, el cap de colla, Dani Massana, ha fet explotar un preparat de confeti i serpentines. Això ha sorprès bona part de la plaça, que ha pogut veure sobrevolar aquests papers de colors per sobre de les figures dels dos Gegants Vells. 
 

La Guita Grossa a l'inici de la Passada de dissabte. Foto: Aida Morales.


Aquest ha estat l'inici poc esperat de la Passada d'aquest dissabte. Un acte que resseguirà les places de la població i també farà salts en honor als quatre Administradors. Aquesta ha començat a les 19.30 hores, amb la plaça de Sant Pere repleta de gent. A partir d'aquí, s'enfila fins a la plaça de Santa Magdalena, va cap a l'Hospital, a la plaça Viladomat, a la plaça Doctor Saló, a la placeta Ciutat, a la de Sant Ramon, del Forn, Sant Francesc, plaça de Sant Joan i de les Fonts. En honor als administradors Marco-Rota i Justícia-Vargas, també passa pel carrer Cercs i el carrer Instrucció 2. Després de la plaça de les Fonts segueix per la Ronda Moreta (Cal Cuberas) en honor a la parella Andrés-Berdejo, al carrer Gran Via amb passeig de la Pau per a Pueyo-Martínez. Després, es torna a la plaça de la Creu, i a la plaça de Sant Joan i de Sant Pere, on es finalitzarà amb Tirabols després de l'emblemàtica cançó "Ella s'ho pensa" remuntant el carrer major.

Algunes de les comparses del Passacarrers s'han endut impermeables per protegir-se de la pluja que ha amenaçat poc abans del seu inici. No obstant això, la tempesta ha estat prèvia i passatgera, i l'aigua no ha espatllat l'inici d'una Passada fresca i de bon temps. 

Salt de Maces a la Passada de dissabte al vespre. Foto: Aida Morales.