Àngel Ros: «No tolero que ningú em doni lliçons de catalanitat»

L'alcalde de Lleida s'enganxa amb el líder d'ERC durant el ple que aprova la polèmica moció per castellanitzar els senyals de Lleida

28 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:32h

Àngel Ros, alcalde de Lleida. Foto: ACN


El ple de la Paeria d'aquest divendres va tornar a estar marcat pel debat sobre el català a la ciutat. La moció presentada per C's en relació als senyals de trànsit i a la llei que obliga a retolar en castellà ha encès els ànims d'alguns regidors, que s'han esbroncat amb un Àngel Ros força nerviós en alguns moments de la sessió.
 
Un dels moments més tensos del ple ha estat quan el paer en cap es va enfrontar al líder d'ERC, Carles Vega, que li ha recriminat la seva "indignitat" en els posicionaments amb la llengua catalana. El socialista va saltar com un ressort de la seva cadira per assegurar que no tolera cap "lliçó de catalanitat", alhora que va criticatr Vega pels comentaris fets sobre el seu discurs de Festa Major, llegit una part en castellà. "Si ho hagués fet en anglès no hauria dit res vostè", va indicar, Ros visiblement molest.
 
En la seva rèplica, Vega li ha demanat a l'alcalde que deixés de fer-se l'ofès, i va treure a col·lació un debat anterior sobre si els autors catalans en llengua castellana podrien ser considerats en el grup de literatura catalana. "És evident que no. I callin ja, deixem estar el tema", va asseverar Vega, que va rebre una resposta contundent de Ros: "Calli vostè!".