Els legionaris es manifesten a Barcelona contra Colau i l'independentisme

La Germandat d'Antics Cavallers Legionaris espera reunir aquest dissabte 400 veterans d'arreu de l'Estat en una marxa "en defensa de la Constitució" i contra la voluntat de l'Ajuntament de fer-los fora del local que ocupen a Sant Andreu

Desfilada dels legionaris a l'Hospitalet de Llobregat el passat Dijous Sant
Desfilada dels legionaris a l'Hospitalet de Llobregat el passat Dijous Sant | Adrià Costa
Redacció
28 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:43h
Els legionaris espanyols es manifestaran avui al centre de Barcelona en una marxa inèdita contra el govern d'Ada Colau i l'independentisme. La marxa, que promou la Germandat d'Antics d'Antics Cavallers Legionaris, pretén reunir uns 400 veterans d'arreu de l'Estat. Amb el lema "És l'hora de manifestar-se per Espanya i la seva defensa, tots junts!" han convocat una manifestació que començarà a la plaça Urquinaona i acabarà a la plaça Sant Jaume.

La protesta té dos fronts. Per una banda, defensar la Constitució espanyola en ple procés independentista. Per l'altra, protestar contra la voluntat de Colau de fer-los fora del local que ocupen gratuïtament a les antigues Casernes de Sant Andreu, cedit pel Consorci de la Zona Franca, i que sempre ha aixecat protestes entre el teixit associatiu del barri. No en va, les agrupacions d'antic legionaris estan molt relacionats amb grups d'extrema dreta.

Els legionaris també han fet una crida als funcionaris de la Policia Nacional espanyola perquè s’uneixin a la marxa. En el correu electrònic que se'ls ha enviat, s’explica que ha estat convocada per protestar “contra els continus atacs a l’exèrcit, la Policia Nacional i la Hermandad de Legionarios de Barcelona per part de l’alcaldessa i de totes les forces d’esquerra, antisistemes i separatistes". A més, consideren que aquesta germandat de Barcelona "està sent contínuament atacada i desprestigiada per representar Espanya a Catalunya". De fet, faran una aturada davant d’una comissaria de la Policia Nacional, en honor del cos. Allà, es tocaran un parell de marxes, l’himne nacional espanyol i la cançó El novio de la muerte.

La darrera polèmica amb els legionaris va ser la passada Setmana Santa quan van desafiar els ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat i de Palafolls i van desfilar en forma de "manifestació" després que la seva presència a les processons de Setmana Santa hagués estat desautoritzada. En aquest darrer municipi, també es va organitzar una manifestació en contra de la desfilada. Davant d'aquesta trobada, la CUP del districte Sant Andreu de Barcelona ha convocat una manifestació paral·lela per rebutjar la manifestació "feixista".



Arxivat a