Trump ja té els delegats necessaris per ser candidat republicà

Acumula 1.238 vots, just un més dels 1.237 necessaris per assegurar-se la candidatura en la primera votació

Donald Trump, en un míting
Donald Trump, en un míting | Europa Press
26 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a les 20:33h
Des que el 4 de maig passat, Donald Trump va quedar com a únic candidat republicà a la Casa Blanca, el magnat de Nova York tenia la nominació republicana a la butxaca. Ara ha fet un pas més en sumar 1.238 delegats, just un més dels 1.237 necessaris per assegurar-se la candidatura en la primera votació.

La xifra màgica, o maleïda, de 1.237 delegats ha perseguit Trump des que es va veure que l'aspirant outsider era capaç d'imposar-se. Inclassificable, reaccionari i demagog, populista, extremista en temes com la immigració, del tot pragmàtic en temes de moral i família, Trump està protagonitzant una de les campanyes més sorprenents de tota la història electoral dels Estats Units. Caldria remuntar-se moltes dècades enrere per trobar algun candidat que hagi arribat al cim d'un dels dos grans partits nord-americans amb l'oposició frontal de tota la direcció i les grans figures del partit. Més encara. Trump ha guanyat unes primàries d'un partit al qual no estava vinculat fins fa pocs anys. És més, ni tan sols prové de l'activitat política, sinó d'un sector de l'empresa i els reality shows televisius.

Després dels darrers estats que han votat –Washington dimarts passat- a Trump li faltava només un grapat de vots per garantir-se els 1.237 delegats. Han estat alguns dels qui encara no estaven compromesos els qui han assegurat a l'agència Associated Press que donarien suport a Trump. Una d'elles ha estat Pam Pollard, dirigent republicana d'Oklahoma, que ha obtingut aquest dijous el seu instant de notorietat.

Els líders republicans estan passant el dol després d'haver fracassat en els nombrosos intents per fer ensopegar Donald. Uns ho porten millor que altres, certament. Però els més pragmàtics han decidit fer de la realitat virtut i concentrar tots els esforços en la missió, no impossible, però molt complicada, de dur Trump a la Casa Blanca. Millor dit, es tracta d'evitar que la candidatura del milionari, a banda de no derrotar Hillary Clinton, s'endugui amb el seu fracàs la majoria republicana al Congrés i regali als demòcrates una hegemonia que fa mesos semblava inviable. Per això, la majoria dels homes forts del Partit Republicà escenifiquen dia rere dia que Trump és el seu candidat.
Arxivat a