Els aldarulls de Gràcia també s'estenen a Nou Barris

La tercera nit d'incidents pel desallotjament del "banc expropiat" deixa dotze contenidors cremats entre els dos districtes | L'Ajuntament calcula uns danys de 13.500 euros, que se sumen als quasi 65.000 dels dos primers dies

Vídeo dels incidents a Gràcia
Vídeo dels incidents a Gràcia | Martí Urgell
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:19h
Vídeo resum de la tercera nit d'incidents a Gràcia. Vídeo: Martí Urgell

Les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat al barri de Gràcia s'han estès aquesta nit fins al districte de Nou Barris, on han cremat deu contenidors, i les flames han afectat el frontal d'un vehicle aparcat i van provocar el trencament de vidres d'una porteria d'un comerç del carrer Alloza.

L'Ajuntament de Barcelona calcula que el valor de reposició del material malmès serà d'uns 10.000 euros. En concret, van cremar cinc contenidors al mateix carrer Alloza (davant del número 21), dos al carrer Petrarca (davant del número 3) i tres al carrer Vinyar, cantonada amb el carrer Joaquim Valls. A aquests , cal sumar els dos contenidors cremats a Gràcia i els 60 bolcats, dels quals sis tenen danys estructurals. Aquí, els danys pugen a uns 3.500 euros.

Com en la nit anterior, es van retirar preventivament 60 contenidors a Gràcia, tot i que al final se'n van bolcar 60 més i dos van acabar calcinats. A més, es van fer pintades, es van trencar vidres d'entitats bancàries, d'una botiga d'esports i d'una altra de telefonia i es van cremar tres caixers. Per la seva banda, els Mossos van practicar una detenció mentre que hi va haver un mínim d'onze ferits. Un periodista de La Directa, a més, denunciarà un agent per trencar-li un dit amb un cop de porra.

D'altra banda, al carrer València número 31, es va cremar un altre contenidor, tot i que fonts municipals desconeixen aquest dijous al matí si tenia a veure amb les protestes de Gràcia. En aquest cas, reposar-lo costarà uns 1.000 euros. Cal recordar que els danys en mobiliari públic van pujar a quasi 65.000 euros en les properes nits.

El Departament d'Estat dels Estats Units recomana no acostar-se al Banc Expropiat

El Departament d'Estat dels Estats Units va emetre aquest dimecres a la tarda dues piulades per demanar als seus compatriotes que si es trobaven a Barcelona no s'acostessin a Gràcia, en especial a la Travessera de Gràcia número 181, on fins dilluns hi havia el Banc Expropiat, pels aldarulls que s'estan produint aquesta setmana.

En dues piulades, el govern nord-americà adverteix que hi ha manifestacions amb centenars de participants i que acaben amb aldarulls i que espera que aquests s'allarguin fins diumenge que ve.

A continuació, diversos vídeos de la protesta i els aldarulls a càrrec de Jordi Bes i Martí Urgell.
 



Ampli dispositiu dels Mossos a Gràcia. Foto: Martí Urgell

 

Capçalera de la manifestació: a la pancarta s'hi llegeix el nom del propietari del «banc expropiat». Foto: Martí Urgell

 

Diverses persones causen aldarulls i trenquen vidres de cotxes a Gràcia. Foto: Jordi Bes

 

Contenidors tombats al carrer Providència. Foto: Martí Urgell
 

Un local del barri de Gràcia, malmès després de la manifestació. Foto: Martí Urgell

Arxivat a