Romeva es reuneix amb els consellers de Transparència del País Valencià i les Illes

El nou eix Catalunya-València-Illes es posa a caminar | La visita del president Ximo Puig a la Generalitat enceta un temps nou

23 de maig del 2016
Actualitzat a les 8:19h
L’eix Catalunya-Pais Valencià-Illes Balears comença a caminar després d’anys d’incomunicació. Les visites del president valencià, Ximó Puig, a Barcelona, i del president de Catalunya, Carles Puigdemont, a les Illes per entrevistar-se amb la presidenta balear Francina Armengol, han generat una dinàmica nova en la relació entre Catalunya, les Illes i el País Valencià.

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, es reuneix aquest dilluns amb els seus homòlegs de Transparència dels executius valencià i balear, Manuel Alcaraz i Ruth Mateu, respectivament, a la Casa dels Canonges.

L’objectiu de la trobada tripartita és establir vies de col·laboració en els àmbits de la transparència i posar en comú les experiències engegades per les tres administracions. Però alhora suposa un desgel entre els tres governs i dibuixa un eix de sintonia que pot obrir horitzons insospitats. El president valencià no ha pogut coronar el seu objectiu de concórrer a les eleccions del 26-J amb una candidatura conjunta al Senat amb Podem i Compromís. Però sí que ha pogut erigir-se com abanderat d’una nova línia estratègica valenciana en la seva relació amb Catalunya i, de retruc, amb les Illes.