Més veus internacionals a favor del dret d'autodeterminació

El president del Parlament del Vèneto presenta junt amb Anna Arqué "Il rischio della libertà", llibre que parla del cas català

18 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:13h

Presentació del llibre «Il rischio della libertà». Foto: Anna Arqué

Roberto Ciambetti, president del Parlament del Vèneto, i el president de l'Ateneu del Vèneto, Guido Zucconi, van presentar el llibre Il rischio della libertà, una obra col·lectiva coordinada pel mateix Ciambetti i per Davide Lovat, doctor en Història i Ciències Polítiques. En l'acte de presentació hi va participar també una altra de les coautores, la catalana Anna Arqué, portaveu de l'ICEC (International Commission of European Citizens) a Catalunya, entitat que treballa per l'autodeterminació dels pobles.

El llibre defensa el dret d'autodeterminació dels pobles com un dret universal i propugna una globalització de les identitats. Del cas de Catalunya en tracten Arqué i Toni Abat, catedràtic de la Universitat de Copenhaguen. D'altres autors són el diputat belga Peter Luykx, l'escocès Robin McAlpine i el basc Iñigo Jaca.

En la seva intervenció, Arqué va afirmar que "les nostres lluites democràtiques evidencien no només la corrupció econòmica d'Estats artificials com Espanya o Itàlia, sinó una corrupció més profunda d'aquests quan s'atreveixen a negar el dret d'autodeterminació".