Sànchez no disputarà la presidència a Liz Castro però no renuncia a liderar l'ANC

L’actual president no es fa a un costat, però no mourà un dit per barrar el pas a la candidata més votada | Els resultats definitius redueixen l'avantatge entre els dos candidats més votats

Jordi Sànchez i Liz Castro, en la manifestació de la darrera Diada
Jordi Sànchez i Liz Castro, en la manifestació de la darrera Diada | Josep Maria Montaner
17 de maig del 2016
Actualitzat el 18 de maig a les 16:24h
Comença una setmana curta i intensa per a l’ANC després de l’elecció del nou secretariat. Des de dissabte passat, els mòbils  no han deixat de sonar i hi ha corredisses entre els diversos protagonistes del debat intern a l’entitat. El 21 de maig proper es reuniran els 77 electes per elegir d’entre ells el president i la resta del nucli dur directiu.

Liz Castro, escriptora i traductora nord-americana, ha estat la més votada amb 4.071 vots enfront els 4.005 del president, Jordi Sànchez, és a dir, 66 vots de diferència. Avui es faran públics els resultats definitius, que no variaran substancialment respecte dels provisionals. Sí que es reduirà l’avantatge de Castro sobre Sànchez, que pot quedar fixada en 36 vots, segons ha pogut saber NacióDigital.

Fonts de l’ANC asseguren que després de mesos de desgast, Sànchez no pensa moure un dit per barrar el pas a la candidata més votada. D’aquesta manera, no es repetirà l’escenari de fa un any, quan diversos sectors van demanar a Sànchez que presentés la seva candidatura, malgrat que Castro havia quedat també com a candidata més votada al secretariat. Sembla que l’actual president, gat escaldat, no vol moure fitxa enfront la persona amb més sufragis. Això no es pot traduir com una renúncia a optar a la presidència en cas d’un altre escenari. En paraules d’un veterà de l’Assemblea, “Sànchez no farà cap pas al costat, però ara cal que Castro faci un pas al davant”.

El problema pot venir, segons fonts de l’ANC, pel fet que Castro, actual responsable d’internacional de l’entitat, no genera el consens necessari en sectors diversos, inclosos alguns de crítics amb l’actual president. Des de l’entorn de Castro, des del dissabte es repeteix que cal buscar un nom de consens i que la presidència no és tan rellevant. Partidaris de l’actual president asseguren que entre els 52 membres del secretariat elegits pel territori, els crítics han aplegat menys suports dels que proclamen. Dies intensos els que vindran.
Arxivat a