García Albiol torna a mirar a Badalona

El líder del PP català es planteja seriosament centrar-se en la política municipal i públicament ja ha anunciat la voluntat de presentar-se a les municipals del 2019 | No amaga la poca sintonia amb la política de Rajoy a Catalunya, que creu que dóna aire a la Generalitat

Xavier García Albiol, en un acte electoral a Badalona
Xavier García Albiol, en un acte electoral a Badalona | Flickr PPC
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:38h
El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, es planteja seriosament centrar la seva activitat en l’àmbit municipal. El líder dels populars catalans ha explicitat el seu malestar amb algunes decisions del govern de Mariano Rajoy que considera que donen aire a la Generalitat i entorpeixen la seva estratègia de confrontació dura amb el sobiranisme. Ho va dir en una reunió no pas del grup parlamentari –abocat només a la tasca pròpiament legislativa-, sinó en una trobada celebrada la setmana passada amb el seu nucli dur badaloní, segons ha pogut saber NacióDigital.

La poca sintonia entre el coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, i el nucli dur del govern de Mariano Rajoy és un fet. El dirigent català ha vist amb incomoditat els gestos recents de l’executiu de Rajoy amb el Govern de la Generalitat, especialment les trobades del vicepresident Oriol Junqueras amb els ministres d’Hisenda i d’Economia, Cristóbal Montoro i Luis de Guindos, respectivament. A parer de García Albiol, s’ha tractat de decisions que entorpeixen l’estratègia de confrontació dura de la direcció del PP català. Les declaracions del ministre  Jorge Fernández defensant l’encontre de Junqueras amb De Guindos també va veure-la Garcia Albiol com una desautorització.

Garcia Albiol ha manifestat aquests dies la seva voluntat d’accedir a la presidència del PP català –encara en mans d’Alicia Sánchez-Camacho- quan aquest celebri el seu proper congrés, de tornar a ser candidat a la Generalitat i de postular-se altre cop per a l’alcaldia de Badalona, on continua de regidor. Però ha sobtat en àmbits del seu partit la seva insistència en l’alcaldia, un cop va ser descavalcat després de les darreres municipals. En el seu entorn no hi ha un criteri únic sobre les passes que ha de donar Garcia Albiol, però algunes persones properes li insisteixen en què "torni" a Badalona i deixi en segon terme la presidència del partit i la candidatura a la Generalitat.

Distàncies a la convenció

Durant la convenció celebrada a Barcelona el 9 d’abril passat, amb presència de Mariano Rajoy, es va produir una imatge gràfica del distanciament entre Garcia Albiol i la cúpula del PP espanyol. El dirigent català va tornar a repetir una frase que havia dit dies abans, a l’acusar Pablo Iglesias i Podem de finançar-se amb “diner tacat de sang” de Veneçuela. Mentre molts dels presents aplaudien, Rajoy i altres dirigents van restar amb les mans quietes. Segons un dels presents, Jorge Moragas, cap de gabinet de Rajoy, no va amagar el seu malestar.