Colau dóna per fet el pacte amb el PSC i convida ERC i CUP a sumar-s'hi

L'alcaldessa vol traslladar el front del pressupost a "un govern de canvi" | Bosch recorda a Colau que no vol governar amb el PSC i ella li diu que "la cosa ha canviat"

L'alcaldessa Ada Colau aquest divendres en roda de premsa
L'alcaldessa Ada Colau aquest divendres en roda de premsa | Europa Press
Redacció
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:07h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit aquest divendres en la seva aposta per ampliar el govern "de canvi" amb els grups d'esquerra, per la qual cosa ha convidat ERC a sumar-se a un executiu en el qual també participi el PSC, i també ha demanat a la CUP reconsiderar la seva negativa inicial a incorporar-s'hi.

"Volem que el front ampli que s'ha vist al ple en els temes econòmics capitals es traslladi a un govern del canvi", ha remarcat en roda de premsa, l'endemà d'aprovar-se una modificació pressupostària de 275 milions d'euros amb el suport d'ERC i PSC i amb l'abstenció de la CUP.

Colau ha dit que han avançat en les converses amb el PSC sobre la seva eventual entrada al govern municipal, en paral·lel a la negociació de la modificació pressupostària; i ERC —que descarta incorporar-se a l'executiu si també ho fa el PSC- ha apostat per abordar-lo després d'aprovar-se els comptes.

Després que el líder municipal d'ERC, Alfred Bosch, instés Colau aquest dijous a elegir el seu soci de govern entre la vella política i la nova —referint-se al PSC, que va governar tres dècades la ciutat-, l'alcaldessa ha destacat: "Hem de parlar amb totes les forces d'esquerra, i les volem a totes".

Colau farà "tot el possible" perquè ERC entri al govern

"Volem que ERC entri al Govern de Barcelona. Farem tot el possible perquè ERC entri", ha assegurat Colau, que ha dit que amb els republicans poden arribar a acords programàtics i ha defensat que de les urnes va emanar un mandat de canvi però també de diàleg, acord i pactes.

"Entenc i comparteixo que Bosch no vulgui reproduir vells acords del passat. ERC té una llarga experiència d'haver participat en governs liderats pel PSC i era un partit que complementava. Però la cosa ha canviat, hi ha un nou escenari, perquè qui governa és BComú, un govern de canvi. El que estem proposant és que se sumi a un govern de canvi", ha dit Colau.

Sobre la proposta que va llançar Bosch la setmana passada d'entrar en el Govern municipal també amb la CUP i comptant amb suports puntuals d'altres grups de l'oposició com CiU, l'alcaldessa ha recordat que la CUP rebutja ara com ara governar i que amb CiU no comparteixen "ni el model de ciutat ni la forma de fer política".

Preguntada pels periodistes, ha dit que no s'han marcat cap termini per tancar acords de govern, però ha afegit: "Toca avançar molt més ràpid del que hem fet fins ara. Volem avançar al més ràpid possible i esperem fer passos cap endavant. Ens posem a parlar i a treballar per tancar acords al més aviat possible".

Bosch demana a Colau escollir "entre la nova política i la vella"

Bosch ha insistit aquest divendres a Colau que haurà d'elegir "entre la nova política i la vella" per governar a la ciutat, i ha recordat la seva aposta per un Govern de BComú amb ERC i la CUP que no inclogui al PSC, partit juntament amb el qual rebutja governar.

"Colau ha d'escollir entre la nova i la vella política, entre la regeneració i tornar al mateix de sempre, entre gent sense màcula o gent que sempre ha manat en aquesta ciutat", ha defensat. El dirigent republicà també ha dit que s'ha reunit el matí d'aquest mateix divendres amb Colau.
Arxivat a