Turull mesura les seves forces en una trobada aquest dissabte

Continuen els moviments interns a CDC | Es visualitzarà l’aliança amb Moment Zero, col·lectiu que té com un dels principals referents Miquel Buch | El grup de l’exconseller Germà Gordó, l’altre més estructurat juntament amb el del portaveu de Junts pel Sí, també s’aplegarà dissabte

Jordi Turull, en un acte de les passades eleccions municipals
Jordi Turull, en un acte de les passades eleccions municipals | Adrià Costa
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:49h
La campanya interna dins de Convergència Democràtica entre les diverses sensibilitats de cara al congrés del juliol no s’atura malgrat que ara el partit s’aboca a la consulta a la militància als simpatitzants del 21 de maig. Dissabte vinent, els partidaris de Jordi Turull celebraran un acte a la Catalunya central –previst inicialment a Gironella- a la qual s’ha convidat un gran nombre de quadres de la formació, i no només dels més alineats amb l’actual portaveu de Junts pel Sí al Parlament.

En la mobilització dels partidaris de Jordi Turull hi estan tenint un paper determinant dos pesos pesants de CDC, Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i la consellera Neus Munté. Buch representaria l’aliança de la plataforma Moment Zero, un dels grups de joves quadres que s’ha organitzat a CDC, amb Turull.

El suport de Munté a Turull, mes o menys explícit però evident dins de CDC, ha alimentat aquests dies la hipòtesi d’un apropament del sector socialdemòcrata que lidera Josep Rull a les posicions de Turull. Però altres fonts del partit consideren aquest acord molt verd ara per ara, assenyalant que l’entorn de Rull i el de Turull no tenen una bona sintonia, malgrat que al final aquesta aliança pot acabar produint-se.   

També acte del sector de Germà Gordó

El mateix dissabte, l’exconseller Germà Gordó també reuneix a Barcelona el seu equip, però en una trobada de petit format. Fins ara, els sectors que encapçalen Turull i Gordó són els més estructurats i amb un candidat clar a la secretaria general. Però no es pot obviar la força que representa el bloc entorn Josep Rull, que també dirà la seva. Aviat se sabrà si Artur Mas opta per una presidència de CDC més representativa o més executiva. Si finalment aquest darrer fos el model que s’imposés, això podria capgirar els guions previstos per la cursa a la secretaria general.