La llista del Congrés, primera prova de força a Convergència

Sílvia Requena, amb vincles a Llibergència, Generació Llibertat i sector Gordó, presenta batalla a Francesc Homs a les primàries

04 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:01h

El candidat de CDC a Madrid, una incògnita. Foto: Adrià Costa


El cap de setmana passat, dirigents de Convergència Democràtica van rebre una trucada de Sílvia Requena. Els demanava el suport per encapçalar la candidatura de CDC al Congrés dels Diputats. Va ser el primer senyal que algun moviment intern es preparava. Dilluns al migdia, després de la reunió de l’executiva del partit, el mateix Artur Mas, president del partit, anunciava que hi hauria primàries per elegir el cap de llista de la formació a les eleccions espanyoles. En cas que hi hagués més d’un candidat, és clar. Mas va anunciar que Francesc Homs ja havia donat un pas al davant. Que tingués contrincant era una possibilitat que en aquell moment semblava remota. Fins avui.

Sílvia Requena ha anunciat la seva predisposició a encapçalar la llista de CDC al Congrés. Atresora un currículum rellevant al partit. Presideix la sectorial d’Igualtat i Drets Civils, és una militant a favor d’un paper més actiu de la dona en el lideratge polític. Requena pertany a diversos dels grups que es mouen en l’actual debat precongressual: pertany al grup Generació Llibertat, que aplega quadres joves de diferents sensibilitats, a Nova Convergència, el grup que lidera Germà Gordó, i és membre de Llibergència, el sector liberal de CDC. Va ser la número dos de Carles Llorens quan aquest –exponent liberal del partit- dirigia l’Agència Catalana pel Desenvolupament.

Generació Llibertat ha aclarit que "no està al darrere" de la candidatura de Sílvia Requen. Tot i així, ha celebrat que es presentin diversos candidats i que finalment els militants puguin votar. "Aplaudim que es presentin diverses candidatures al Congrés i que puguem celebrar primàries. Generació Llibertat no presenta cap candidat", diu el grup a través de Twitter.
 
Requena va ser candidata al Senat per Barcelona en les darreres eleccions del 20-D. És de Vilanova i la Geltrú i dins del partit se la considera propera a un altre dels homes forts de la formació, Francesc Sánchez, actual coordinador de règim intern. En paraules d’un històric del partit, “Requena pot reunir avals d’un ventall molt ampli de Convergència”. En necessita 175 per arribar a les urnes del 21 de maig, quan hi haurà també la consulta interna sobre renovació o nou partit. Fonts del partit asseguren que l’operació de Requena “no té res a veure amb la de Carles Martí al PSC”. El camí que porta al congrés refundacional de juliol pot estar ple de sorpreses.