La Patum Infantil tindrà una Tabalera per primera vegada a la història

Aquest dilluns ha començat el sorteig de totes les comparses que s'allargarà fins dimecres

Un dels antics Tabalers a la Patum Infantil
Un dels antics Tabalers a la Patum Infantil | Joan Parera
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:41h
La Patum Infantil tindrà de Berga una Tabalera per primera vegada a la història. Aquesta serà Irune Sánchez, i és una de les novetats que ha resultat del primer dia de sorteig de les places d'aquesta festa. Dels 276 nens i nenes que s'han inscrit prèviament, aquest dilluns 60 han pogut comprovar quina comparsa els tocarà. A més, i per primera vegada, també s'ha pogut observar quines places vacants queden.

Segons els organitzadors de la Patum Infantil, estrenar aquest nou sistema informàtic que gestiona les inscripcions i reparteix amb la màxima transparència les places, ha estat "tot un èxit". Tant el procés de verificació de dades, com la medició i l'assignació de les comparses ha sortit tal com s'esperava, i tothom ha pogut comprovar "de primera mà" el seu funcionament. 

Aquest dilluns es gestionaven les dades dels nens i nenes que ja havien format part de la festa per actualitzar-les. A aquests, se'ls dividirà en tres prioritats; els que podien seguir a la mateixa comparsa; els que per alçada estaven obligats a canviar, i els que podrien continuar però volien canviar. D'aquesta manera, per a cada participant ja quedaven descartades automàticament determinades comparses, i el programa tenia en compte les seves prioritats.

Aquest dimarts passarà el mateix amb les noves inscripcions, que tindran dues prioritats. La primera, per als fills o néts de cuidadors, mentre que la segona, tots aquells que s'inscriguin per primera vegada. En el cas de la primera, la persona responsable ha d'haver estat un mínim de tres anys en plantilla, i l'infant no ha d'haver participat mai en la Patum Infantil. Aquesta prioritat s'afegeix, ha explicat Canal, per agrair la feina dels cuidadors que porten anys col·laborant de manera desinteressada.

Finalment dimecres es repartiran les 80 places Plens. Durant el sorteig es podrà triar entre el primer salt o el segon, i es prioritzarà la gent que vingui al sorteig en persona, ja que també s'hi han inscrit nens de fora.