Mas: «O fem el dissetè congrés de CDC o el primer d'una força política nova»

El líder de CDC descarta ser el candidat el 26-J i assegura que l'única possibilitat que s’hagués plantejat presentar-se en les eleccions espanyoles hagués estat amb una llista unitària

Artur Mas, aquest dilluns
Artur Mas, aquest dilluns | Europa Press
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:41h
Artur Mas ha estat molt contundent quan ha dit que “jo no seré candidat el 26-J”. El president de Convergència ha assegurat que només s’hauria plantejat la possibilitat de concórrer a les eleccions espanyoles en cas que s’hagués forjat una llista sobiranista unitària.   

Sobre el significat del congrés refundador de CDC que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juliol vinent, Artur Mas ha volgut ser també molt clar: “O fem el dissetè congrés de CDC o el primer d’una força política nova”. Serà en aquest congrés quan es prendrà la decisió definitiva sobre el nom de la formació. Mas ha fet un balanç positiu sobre els quaranta anys de trajectòria de la formació, però ha dit que a Catalunya hi ha molts canvis socials profunds que requereixen que el partit hi respongui.

Preguntat sobre l’afirmació d’avui d’Antoni Castellà, dirigent de Demòcrates, que ha dit que cal anar a Madrid per “bloquejar la política espanyola”, Artur Mas ha dit que “els catalans no hem de ser enemics d’Espanya, ni voler-ne cap mal”. Pel president de CDC, mentre s’estigui a l’Estat, és imprescindible ser present a totes les institucions.  

Pressions de l'estat espanyol

Sobre la negativa de Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, a rebre el president Carles Puigdemont, Mas ha dit que li consta la pressió de l’estat espanyol per torpedinar tot contacte de la Generalitat amb les institucions europees. Mas ha explicat que “fa uns anys, era molt fàcil per nosaltres mantenir trobades amb dirigents internacionals”. Però el contacte hi és, ja que “a Europa volen estar informats del que passa a Catalunya”.