Una rosa dels vents humana per reivindicar el català com a llengua comuna

La Plataforma per la Llengua aplega unes 700 persones davant el Born de Barcelona en una acció a favor de les varietats dialectals

Voluntaris formen una rosa dels vents per reivindicar el català com a llengua comuna
Voluntaris formen una rosa dels vents per reivindicar el català com a llengua comuna | ACN
ACN
24 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:38h
Amb el lema "Crida-ho als 4 vents. El català, llengua comuna", la Plataforma per la Llengua ha volgut promoure aquest diumenge la riquesa dialectal de la llengua catalana formant amb la participació de més de 700 persones una "Rosa dels vents" humana. Cada punta de la figura representava una varietat dialectal: des del nord-occidental al central, passant pel septentrional, el valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc-formenterer i alguerès. "Vinguem d'on vinguem, volem formar un sol poble amb el català com a llengua comuna", ha assenyalat a l'ACN el president de l'entitat, Xavier Escudé. L'escenari triat per aquesta acció ha estat la plaça Comercial del Born de Barcelona, que s'ha omplert de participants i voluntaris.

Des de fa onze anys, la Plataforma per la Llengua i 26 entitats de persones d'origen nouvingut organitzen cada any una activitat popular pels volts de la diada de Sant Jordi, amb l'objectiu de promoure el català com a llengua comuna dins una societat plurilingüe. Aquestes accions també volen sensibilitzar les persones d'origen estranger residents a Catalunya de la importància de la llengua catalana com a eix per a la cohesió social. La campanya, a més, vol fer arribar als catalanoparlants el missatge que utilitzar i comunicar-se en català és la millor manera d'afavorir la integració dels nouvinguts.
Arxivat a