Preocupació per la presència de menors que esnifen cola al centre de Barcelona

L'Ajuntament es reunirà aquest dijous amb la Generalitat per abordar la problemàtica

Redacció
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:42h
Preocupació al barri de Santa Caterina de Barcelona per una desena de joves que esnifen cola des de fa mesos. Alguns dels nois, entre ells menors d'edat i que podrien haver-se escapat de centres tutelars de la Generalitat, dormen al ras i viuen de petits furts i robatoris per obtenir la cola i els dissolvents que inhalen.

Els veïns del barri, a Ciutat Vella, fa temps que es queixen dels problemes que causen i l'Ajuntament demana més implicació de la Generalitat. De moment la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) encara no té identificats els nois.

El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha explicat que dijous es reuniran amb el consistori per abordar la problemàtica, que ha tingut un repunt des de finals del 2015.

Des dels serveis municipals s'ha activat un seguiment personalitzat amb coordinació amb els educadors de carrer de les entitats del territori. L'objectiu és intensificar les tasques que permetin vincular als joves als diferents serveis que s'ofereixen. A més, s'està treballant per abordar aquesta situació també des dels equipaments de l'entorn i amb la complicitat dels comerços.
Arxivat a