Clima preelectoral al Congrés espanyol

Activada la diputació permanent de la cambra | S’ha sol·licitat als grups que designin els seus membres en l’organisme, que entra en funcionament quan es dissolen les Corts

Patxi López, president de Congrés espanyol
Patxi López, president de Congrés espanyol | EFE
14 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:58h
L’ambient preelectoral s’ha instal·lat al Congrés dels Diputats. La sensació que s’està arribant al final d’aquesta etapa d’interinatge s’estén per tots els racons del parlament espanyol. Segons ha pogut saber NacióDigital, el rostre lúgubre d’Antonio Hernando, portaveu del grup socialista a la cambra, després de la ruptura de converses amb Podem, és un poema i el millor termòmetre del clima general en la zona progressista de l’hemicicle.

Però no són només sensacions. La maquinària institucional de cara a les eleccions ja s’ha activat. Després de la reunió de la junta de portaveus de dimarts, s’ha sol·licitat a tots els grups parlamentaris que designin els seus representants a la diputació permanent.

És un senyal inequívoc que la situació s’encarrila cap a les urnes. La diputació permanent és l’organisme que entra en funcionament així que es dissolen les Corts. Els grups d’esquerres a la cambra van rebre la notificació amb un sentiment de derrota. La decisió transcendeix només dos dies després que el rei Felip VI convoqués una definitiva ronda de consultes per certificar el fracàs de les negociacions per la investidura.