La CUP nega que el regidor Josep Garganté coaccionés un metge

La formació afirma que només va demanar una nova assistència mèdica sense presència policial | El PP demana a Colau que ofereixi explicacions en junta de portaveus

Redacció
07 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:52h
 

El regidor de la CUP-Capgirem Barcelona Josep Garganté, en una roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona. Foto: ACN
 

La CUP ha negat aquest dijous que el seu regidor a l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté coaccionés presumptament un metge del Centre Peracamps, al barri del Raval, ha informat la CUP en un comunicat. Un jutjat de la capital catalana jutjarà el regidor el 22 d'abril per un delicte lleu de coaccions.

El facultatiu va denunciar Garganté perquè el 23 de març va discutir amb ell i va insistir que canviés l'informe que havia fet sobre un manter lesionat durant una actuació policial, i en comptes de posar que havia caigut, escrivís que havia estat empès i agredit. Garganté s'enfronta a una pena de multa d'un a tres mesos.

Segons la CUP, el regidor i un membre del col·lectiu de suport als venedors ambulants Tras la Manta, a petició del propi ferit, "es va limitar a sol·licitar una nova assistència mèdica sense la presència de la Guàrdia Urbana”. El partit ha afegit que, segons el venedor ferit, va ser assistit en presència d'un agent, motiu pel qual “no va poder explicar amb llibertat” els motius de les lesions.

També s'ha queixat de la presència aquell dia d'agents de paisà gravant mentre Garganté “exercia el legítim dret de representació política”. La CUP considera que la seva presència “respon a la voluntat de criminalitzar el suport als manters”, i ha afegit que podria ser una coacció el fet que la Guàrdia Urbana “incités el metge a interposar una denúncia, com les mateixes diligències policials detallen”.

El PP demana una junta de portaveus

La portaveu del PP, Àngels Esteller, ha reclamat una junta de portaveus extraordinària perquè l'alcaldessa, Ada Colau, expliqui i aclareixi el cas. Segons la popular, “aquests fets, com han sigut relatats, són gravíssims”, i ha demanat que l'Ajuntament es personi com acusació particular, ja que aquest tema “afecta directament la gestió municipal”, ha informat el PP en un comunicat.
Arxivat a