Barcelona anul·la una visita que havia programat a l'Església de la Cienciologia

Un espai municipal promocionava la visita guiada com a "acció multicultural" | Estava prevista per al dijous al centre de culte del carrer Dos de Maig

Promoció de la visita guiada a l'Església de la Cienciologia
Promoció de la visita guiada a l'Església de la Cienciologia | Ajuntament de Barcelona
Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:34h
L'Ajuntament de Barcelona ha retirat de la programació de l'Espai Avinyó una visita guiada i gratuïta a l'Església de la Cienciologia de Catalunya del número 130 del carrer Dos de Maig que estava prevista pel proper dijous de les 12.00 hores a les 13.30, segons ha informat el centre municipal a través del seu compte de Twitter.
 
"Ha estat un error de programació. L'activitat ja està anul·lada. Gràcies per l'avís", ha tuitejat l'Espai Avinyó, després de les queixes de diversos internautes, tot i que la resposta ha sigut a un altre tuit de la periodista Pilar Rahola: "Ara promocioneu la Cienciologia? @AdaColau heu embogit?".

En la fitxa de l'acte, que va ser retirat de la web de l'Espai Avinyó cap a les 19.30 d'aquest dilluns, s'explicava que, amb el guiatge d'una persona de l'Església de la Cienciologia de Catalunya, es visitarà el seu centre de culte de Barcelona, que va obrir el 2013, i “que forma part dels 8.000 que aquesta confessió té a tot el món”.
 

Captura de pantalla del web de l'Espai Avinyó sobre la visita guiada a l'Església de la Cienciologia Foto: Nació Digital



"Religió reconeguda des de 2007"

“A través d’informació de primera mà, la sessió permetrà fer visible, lluny de rumors i estereotips, una religió reconeguda des de 2007, que a Catalunya té al voltant de 4.500 fidels, i que forma part de la diversitat religiosa de la ciutat”, s'afegia, i es destacava que el Credo de l’Església de Scientology va ser escrit per L. Ronald Hubbard poc després que es fundés l’Església a Los Angeles el 18 de febrer de 1954.

També s'explicava que, entre les seves creences, els seus adeptes consideren que l’ésser humà és essencialment bo i que la seva supervivència depèn de la seva fraternitat amb l’univers. A més, que compten amb un codi moral propi que articula els seus propis mètodes educatius i una barreja de tecnologia i espiritualitat, i que es consideren una religió “pràctica i adaptada al s. XXI”.

Segons explica a seu propi web, l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura va iniciar la seva activitat el març del 2011, té la seu al número 52 del carrer Avinyó i programa activitats culturals de diferents formats (xerrades, projeccions, exposicions, concerts, etc.) adreçades a tota la ciutadania.
Arxivat a