Dixieland i el Mercat del Ram, entre les cinc propostes per al cap de setmana

"Hamlet" al Teatre Lliure, el Mercat del Ram a Vic, l'exposició "Dalí, Shakespeare, Visconti", Festa de la cultura marítima a Barcelona i el Festival Internacional Dixieland de Tarragona

Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram
Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram | Josep M. Costa
18 de març del 2016
Actualitzat el 21 de març a les 10:57h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Hamlet al Teatre Lliure
Teatre Lliure, Barcelona. A partir del 18 de març

Què ens passa? Per què aguantem la burla d’aquests temps, l’abús dels opressors, els insults dels superbs, l’amor menyspreat, la lentitud de la justícia, la poca vergonya del qui mana o la violència dels indignes contra el mèrit pacient? Cal desenterrar més actes corruptes? O encara queda terra que els tapi als nostres ulls? Ens calen proves més sòlides? Hamlet, el gran antiheroi shakespearià, arriba al Lliure per posar a prova, un cop més, la seva incontestable i contemporània profunditat humana. Pol López donarà vida al príncep danès en aquesta producció de la sala barcelonina que dirigeix Pau Carrió, autor també de la versió catalana. Eduard Farelo, Xicu Masó, Rosa Renom, Marc Rius, Maria Rodríguez i Pau Vinyals composen la resta del repartiment.


Mercat del Ram a Vic
Vic. Del 18 al 20 de març

El Mercat del Ram és una fira multisectorial que posa de manifest l'essència agropecuària d'Osona, amb activitats com les demostracions eqüestres o les Jornades Tècniques Ramaderes. Com a novetat, dins el recinte firal es podrà veure una proposta de tallers experimentals amb l'objectiu de mostrar els elements principals d'una casa de pagès tradicional, el graner per al cereal i l'estable amb els animals. També s'hi podrà veure maquinària, productes, exposicions fotogràfiques i gràfiques dels processos del cereal, del porc i de la vaca. La Fira proposa, a més, un programa d'actes per a tots els públics, com les activitats festives i culturals que es fan als carrers del centre de Vic, les activitats infantils agroramaderes, el mercat de palmes i llorers, els globus aerostàtics i moltes altres.

Exposició "Dalí, Shakespeare, Visconti"
Púbol. Del 15 de març al 6 de gener de 2017.

La mostra "Dalí, Shakespeare, Visconti" està dedicada a la participació de l'artista Salvador Dalí en la històrica representació teatral de l'obra de William Shakespeare Al vostre gust al Teatre Eliseo de Roma l'any 1948 sota la direcció de Luchino Visconti.  La mostra aprofundeix en la relació de Dalí amb les arts escèniques, una activitat amb la qual la Fundació Gala-Salvador Dalí vol retre un homenatge a Shakespeare en el 400è aniversari de la seva mort. Dos genis en diàleg en un marc excepcional.


Escala a Barcelona. Festa de la cultura marítima
Barcelona. Del 18 al 20 de març

Barcelona acull per primera vegada el festival marítim Escala a Barcelona, una festa de la cultura marítima que té com a objectiu donar a conèixer i promoure la cultura i el patrimoni marítims del país. El Moll de la Fusta acollirà una programació variada amb activitats familiars, demostracions d’oficis i tradicions marineres, espectacles, concerts i un espai gastronòmic per a tots els gustos, sense oblidar els principals protagonistes d’aquesta festa: els vaixells. Enguany, les Biblioteques de Barcelona més marineres se sumen a la celebració del festival amb una guia de lectura entorn del mar.

22è Festival Internacional Dixieland de Tarragona
Tarragona. Fins al 20 de març

Per vint-i-dosena ocasió, torna a Tarragona el Festival Dixieland, un festival abocat a la ciutadania. L'eix principal del programa està integrat per bandes locals, allò que realment li dóna forma i sentit, i compta amb diverses activitats de caire social i una gran participació de diferents entitats de la ciutat. El certamen manté el dixieland com a nucli identitari però s'enfoca a alguns dels gèneres més explosius del jazz i que més es van popularitzar en la primera meitat del segle XX, com són el bugui-bugui, el swing i el rhythm & blues, cosa que permetrà al públic gaudir d'alguns dels intèrprets i les bandes més destacats en aquests estils. Les actuacions es complementen amb altres activitats com cinema, ball o gastronomia.