La proposta d'uns veïns d'enderrocar una església de Gràcia crispa les entitats catòliques

E-Cristians inicia una campanya per "salvar" la parròquia de Santa Maria i demana que s’enviïn cartes a l’Ajuntament de Barcelona

17 de març del 2016
Actualitzat a les 15:42h

Església de Santa Maria de Gràcia. Foto: Germinans


Són els riscos dels anomenats processos participatius. Que la gent va i participa. És el que va passar fa uns dies a Gràcia, quan es va enviar una proposta a la plataforma digital de participació de l’Ajuntament decidim.barcelona demanant enderrocar la parròquia de Santa Maria de Gràcia per ampliar les instal·lacions d’un centre docent amb problemes d’espais.
La proposta és una més de les moltes que s’han elevat a l’Ajuntament.

La nota enviada diu així: “Expropiació i demolició de la parròquia de Santa Maria de Gràcia. Aquest equipament infrautilitzat i anacrònic hauria de cedir el lloc que ocupa a l'Escola Patronat Domènech, que pateix una manca d'espai evident. El pati resultant podria funcionar com a pati obert fora de l'horari lectiu”. Una vintena de veïns donen suport a la iniciativa.

La proposta ha generat polèmica i diverses entitats catòliques ja han posat el crit al cel. O han aprofitat l’anècdota per muntar una campanya. E-Cristians, que lidera l’exconseller Josep Miró i Ardèvol, ha fet una crida a la mobilització contra aquesta iniciativa. El web Germinans ha donat el senyal d’alarma, recollit de seguida per Libertad Digital (“El distrito barcelonés de Gracia votará la expropiación y el derribo de una iglesia”) i La Gaceta clama que “la izquierda radical ya pide la expropiación y el derribo de iglesias”. Alguns agitadors ja parlen d’una ofensiva en tota regla de Colau, Podem i la CUP per acabar amb les esglésies.  

La plataforma digital decidim.barcelona vol ser “un espai de referència per construir una ciutat democràtica” de cara a l’elaboració del pla d’actuació municipal 2016-19. El proper 13 d’abril es reunirà el consell de barri de Gràcia, que escolta les propostes que arriben de ciutadans i entitats dins del que s’anomenen els Plans d’Acció de Districte (PAD). Santa Maria de Gràcia té prop de dos-cents anys d’història i és la més antiga del barri. Es troba a tocar dels Jardinets de Gràcia i, malgrat les alarmes, tot indica que hi continuarà estant.
Arxivat a