Preocupació per l'estat de salut de mossèn Josep M. Ballarín

El religiós es troba al seu domicili de Berga, en estat greu, on ha rebut les visites d'amics i familiars

12 de març del 2016
Actualitzat el 13 de març a les 9:47h
Josep Maria Ballarín, «mossèn Tronxo»
Josep Maria Ballarín, «mossèn Tronxo»
L'estat de salut de mossèn Josep Maria Ballarín, de 96 anys d'edat, ha patit un greu deteriorament en els darrers dies, segons ha pogut saber NacióDigital. El popular sacerdot i escriptor es troba al seu domicili de Berga, on està rebent les visites d'amics i familiars, entre ells l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. També s'interessa pel seu estat, per via telefònica, l'expresident Artur Mas.

A principis d'aquesta setmana, Ballarín va dictar el text d'un article sobre l'acte de coronació de la Mare de Déu de Queralt, per a una propera publicació. També ha rebut l'extremunció dels malalts. Durant anys ha estat publicant articles a El Matí Digital. Justament, aquest periòdic publicava a la seva secció habitual, aquest dimarts dia 8, un text curt que sentenciava que "el nostre Mossèn de capçalera està pioc i no li vaga escriure (...). Preguem perquè aviat s'eixiriveixi i s'acabi aquesta orfandat".

Durant 35 anys, Ballarín ha escrit més d'una trentena de llibres, majoritàriament assaigs sobre religió i catalanitat, però també obres de ficció com Mossèn Tronxo. El 1996 va guanyar el Premi Ramon Llull per l'obra Santa Maria, pa cada dia i, un any abans, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement de la seva tasca religiosa i literària, i també la medalla d'or de la ciutat de Berga. En el món polític, no va amagar les seves idees i, durant aquestes últimes eleccions al Parlament de Catalunya, va tancar la llista de Junts pel Sí a la demarcació de Lleida.