Zurich Assegurances escull Barcelona per establir un centre mundial de macrodades

La decisió suposa la creació de 200 nous llocs de treball a la companyia en els propers dos anys a la capital catalana

Redacció
10 de març del 2016
Actualitzat a les 9:51h

L'esmorzar d'Esade on Zurich ha presentat el projecte. Foto: Redacció


El Grup Zurich ha elegit Barcelona per establir el seu centre mundial de macrodades –l'anomenat big data-, una decisió que suposa la creació de 200 nous llocs de treball a la companyia d'assegurances en els pròxims dos anys.

En el marc d'una conferència a Matins Esade, el conseller delegat de Zurich Espanya, Vicente Cancio, ha anunciat que aquest nou centre de treball donarà servei a totes les seccions del grup a nivell global i ha apuntat que demostra l'aposta de l'empresa d'assegurances per Barcelona. "Barcelona reuneix les característiques necessàries per atreure talent, no només a Espanya sinó al món, ja que és una ciutat atractiva amb presència d'institucions reconegudes internacionalment amb una gran qualitat de vida i uns costos de vida i instal·lacions ajustats", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha assegurat que l'elecció de la capital catalana respon a motius "estrictament objectius" que s'han imposat a les condicions d'altres ciutats europees que s'havien valorat. Cancio ha recordat que el grup assegurador ja compta amb Zurich Innovation Lab des del 2006, una incubadora d'idees innovadores que dissenya i desenvolupa prototips funcionals basats en tecnologies disruptives, és a dir, aquelles que introdueixen canvis dràstics en un àmbit o sector.
Arxivat a