El PP demana a Ciutadans i PSC anar junts al Tribunal Constitucional

El Partit Popular presentarà també recurs d’empara contra la decisió de la mesa de mantenir la tramitació de les ponències de les lleis de desconnexió

08 de març del 2016
Actualitzat a les 18:51h
La diputada Andrea Levy ha fet una crida formal, en nom del Partit Popular, a les altres formacions unionistes del Parlament, Ciutadans i el PSC, perquè presentin conjuntament els recursos d’empara que tenen previst elevar al Tribunal Constitucional per suposada vulneració de drets. La parlamentària ha estès la seva petició al grup de Catalunya Sí que es Pot. Per Levy, “seria un gest que visualitzaria que són els independentistes els qui estan sols”.

Levy ha aprofitat l’avinentesa per criticar la intervenció que ha fet poc abans Joan Coscubiela en la sessió de la comissió del Procés Constituent, en què s’ha referit als “pobles ibèrics”. Levy ha criticat que “el diputat Coscubiela s’avergonyeix de dir la paraula Espanya”. Ha dit que transmetrà als dirigents de Podem que quan vagin per altres llocs d’Espanya utilitzin l’expressió usada per Coscubiela.

El PSC pretén anar-hi sol

La mesa del Parlament ha decidit aquest matí desestimar les peticions de reconsideració de les tres ponències conjuntes de les lleis del procés presentades per les forces de l’oposició. La majoria sobiranista de la mesa, formada per Junts pel Sí, ha decidit continuar amb aquest procediment en lloc d’optar per una proposició de llei o un projecte de llei, altres vies possibles.

Ferran Pedret, diputat del PSC, ha dit que la mesa “ha perdut una ocasió per posar en valor el paper dels serveis jurídics de la cambra, que havien desaconsellat el camí de les ponències conjuntes” i ha anunciat que el seu grup presentarà un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional.

En aquest sentit ha assegurat que ja estan treballant en el text del recurs i que no tenen previst presentar-lo conjuntament amb cap altre grup, en referència al Partit Popular i Ciutadans: “Fins al moment, cap altre grup se’ns ha adreçat per això”.