La comissió del Procés Constituent comença a treballar

Lluís Llach ocuparà la presidència que va deixar Muriel Casals | El govern espanyol ha demanat la suspensió de la comissió, però el TC encara no ha pres cap decisió

08 de març del 2016
Actualitzat a les 10:28h
Aquest dimarts a la tarda es reunirà la comissió d’estudi de Procés Constituent. Serà la seva primera sessió de treball. Hi ha dos punts en l’ordre del dia: la ratificació de la proposta del grup de Junts pel Sí perquè el nou president sigui Lluís Llach, que succeirà Muriel Casals, i l’aprovació del pla de treball.

El nom de Llach ha estat acollit positivament per la CUP i Catalunya Sí que es Pot, per la qual cosa la seva ratificació no ha de presentar cap problema. La parlamentària de la CUP Gabriela Serra n’és la vicepresidenta. En la comissió no hi participen ni Ciutadans ni el PSC, però sí el Partit Popular.

El Tribunal Constitucional va admetre a tràmit la setmana passada l’incident d’execució de sentència presentat pel govern espanyol contra la constitució de la comissió. L'executiu de Mariano Rajoy considera que la seva creació incompleix la sentència que va declarar inconstitucional la resolució independentista. En aquest cas, l'admissió a tràmit no suposa la suspensió cautelar de l'òrgan.