L'independentisme acompanya Francesc Homs al TSJC

Diversos dirigents del Govern i d'entitats sobiranistes donen suport a l'exconseller de la Presidència en la seva declaració pel 9-N | Jordi Sánchez: "Això demostra la impotència de l’estat espanyol" | Crits de "independència!" i "fora, fora la justícia espanyola!" a l'exterior

Francesc Homs surt de la seu del TSJC
Francesc Homs surt de la seu del TSJC | Adrià Costa
07 de març del 2016
Actualitzat a les 21:09h
L’exconseller Francesc Homs ha acabat de declarar al TSJC en el marc de la investigació del 9-N al voltant de les 11 h. del matí. Una barreja de cansament i sentiment d’incomprensió ha planat en l’ambient davant l’actitud d’un Estat avui més desmanegat que mai, però que sembla que troba un dels pocs elements de cohesió en l’atac a les aspiracions catalanes.

Abans de penetrar en l’edifici judicial, Homs s’ha girat, ha aixecat el polze fent un senyal d’optimisme i ha entrat mentre els presents, prop de dos centenars de persones congregades amb banderes, aplaudien. A baix, fent costat a Homs, s’hi trobava el gruix de Convergència Democràtica, membres del Govern i figures emblemàtiques de la societat catalana i el sobiranisme: el vicepresident Oriol Junqueras, els consellers Jordi Baiget, Neus Munté, Josep Rull, el portaveu de Junts pel Sí al Parlament Jordi Turull, l’exalcalde Xavier Trias, Joquim Forn, Lluís Llach, Agustí Colomines… La gent cridava “In-inde-independència!”, però avui el crit més fort ha estat "fora, fora, la justícia espanyola!".
 

Membres del Govern i dirigents polítics aplaudeixen Francesc Homs Foto: Adrià Costa


Hi eren els presidents de les entitats convocants de la concentració, l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI i l’ACM. Jordi Cuixart, d’Òmnium, ha expressat “el sentiment d’estupefacció davant d’un Estat que és incapaç de donar resposta a una aspiració democràtica, i que intenta resoldre aquest conflicte a través del recurs al jutge i la judicialització de la política”.

Jordi Sánchez, president de l’ANC, ha posat el dit a la nafra que aquests dies fa més mal, la inestabilitat política a l’Estat: "Hem vist el desgavell polític que hi ha a l’Estat, on no són capaços de posar-se d’acord per la governabilitat", tot assenyalant que "això d’avui és una mostra més de la impotència de l’Estat per respondre a la situació que planteja Catalunya".

Sánchez ha dit també que "en aquests moments, l’Audiència Nacional està intentant fer-se amb un protagonisme polític" i ha recordat que fa unes setmanes "va anunciar que estava investigant l’ANC, l’AMI i l’ACM per possibles delictes de sedició i rebel·lió pel suport que estem donant a les resolucions municipals a favor de la declaració del 9-N".

En aquest sentit, els presidents de l'AMI, Josep Andreu, i de l'ACM, Miquel Buch, han denunciat avui la judicialització del municipalisme que defensa el procés sobiranista, i han titllat de "disbarat" la criminalització del 9-N.

En declaracions als mitjans, Andreu ha denunciat l'intent de l'Estat, en "base a la por", de judicialitzar el municipalisme després del suport d'uns 280 consistoris, que s'han sumat a la resolució independentista del Parlament, al procés sobiranista català. 

Una estelada, davant de la seu del TSJC Foto: Adrià Costa

 

Francesc Homs saluda l'exjutge Santiago Vidal Foto: Adrià Costa