Sanders arrasa entre els demòcrates a Catalunya

El senador de Vermont s’imposa a Hillary Clinton per 169 vots a 58 | L’1 de març passat i aquest dissabte, els nord-americans registrats com a membres del Partit Demòcrata han celebrat el seu Superdimarts

Nord-americans catalans votant a Barcelona
Nord-americans catalans votant a Barcelona | Adrià Costa
05 de març del 2016
Actualitzat el 06 de març a la 13:02h
L’1 de març passat i aquest dissabte, els nord-americans registrats com a membres del Partit Demòcrata han celebrat el seu Superdimarts, com han fet aquests dies tots els demòcrates que viuen a l’exterior. Els Democrats Abroad elegeixen 21 delegats a la convenció que elegirà el nominat oficial del partit a la Casa Blanca. Avui s’han fet públic els resultats provisionals a Catalunya –on encara es pot votar per correu electrònic fins al dimarts vinent-. Bernie Sanders s’ha imposat clarament enfront Hillary Clinton.

Segons els resultats fets públics per Democrats Abroad a Barcelona, el veterà senador progressista, que és l’alternativa de l’ala més esquerrana del Partit Demòcrata, ha obtingut 169 vots enfront dels 58 assolits per l’exsenadora Hillary Clinton, i dues abstencions. Entre els nord-americans que viuen a Catalunya, predomina una clara majoria demòcrata, i dins d’aquest bloc, els posicionaments són clarament progressistes.

Sortosament per Hillary Clinton, la sociologia dels demòcrates catalans no és la mateixa que la de l’electorat demòcrata a dins dels Estats Units. Si no, ja hauria begut oli. Clinton i Sanders protagonitzen una dura batalla política que ha donat emoció i intensitat a les eleccions primàries d’aquest any, i que promet uns mesos d’alt voltatge polític, fins que el mes de juliol, la convenció del partit elegeixi el seu candidat oficial a la Casa Blanca.