Puigdemont: «El debat d'investidura seran les exèquies de la tercera via»

“Si un govern espanyol proposés un referèndum, ens asseuríem a negociar”, afirma el president de la Generalitat | La sessió de control al Parlament queda marcada pels intercanvis dialèctics del Congrés

Carles Puigdemont, aquest dimecres al Parlament
Carles Puigdemont, aquest dimecres al Parlament | ACN
02 de març del 2016
Actualitzat a les 11:53h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest dimecres en la sessió de control al Parlament que “el debat d’investidura vindrà a ser com les exèquies de la tercera via”, repetint una expressió que havia emprat abans el portaveu de Junts pel Sí, Jordi Turull. Sobre l’acord entre el PSOE i Ciutadans, Puigdemont ha dit que “no ens agrada ni en la seva literalitat ni en el seu esperit”.

Puigdemont s’ha mostrat convençut que el líder socialista “no governarà, i si ho fa, no convencerà”. Ha aprofitat per comparar la situació de bloqueig a la política espanyola, “que s’allargarà durant setmanes”, amb la catalana: “Aquest Govern, amb el poc temps que porta exercint les seves funcions, ja ha aprovat tres lleis”. Ha dit que la situació d’inestabilitat a Espanya és dolenta per tothom, “ja que nosaltres hem d’interlocutar amb un govern que està en funcions”.  

Abans, en una resposta a Lluís Rabell (CSQEP), el president ha dit que, malgrat tot, el catalanisme sempre ha estat disposat a dialogar i que “si hi hagués un govern espanyol que proposés un referèndum a Catalunya, ens seuríem a negociar”. Puigdemont ha afegit, adreçant-se a Rabell, que de la mateixa manera que sempre estan disposats a dialogar, si la via d’un referèndum acordat es tanca de manera rotunda, alguns haurien de reflexionar seriosament.