MAPA Aquest dilluns s'estrenen tres noves línies d'autobusos a Barcelona

Zona Universitària-Bon Pastor (H4), Estació Marítima-Bonanova (V11) i Drassanes-Avinguda Tibidabo (V13) formen part de la quarta fase de la xarxa ortogonal

Mapa de la xarxa de busos a partir del 29 de febrer de 2016
Mapa de la xarxa de busos a partir del 29 de febrer de 2016 | TMB
Redacció
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:23h
La nova xarxa de bus de Barcelona compta amb tres noves línies des d'aquest dilluns. Els serveis cobriran els trajectes Zona Universitària-Bon Pastor (H4), Estació Marítima-Bonanova (V11) i Drassanes-Avinguda Tibidabo (V13). Les tres noves línies representen l’entrada en funcionament de la quarta fase d’extensió de la xarxa ortogonal, que arriba així al 57% del seu desplegament. El consistori barceloní estima que amb les 16 línies ja en funcionament s’arribi als 270.000 desplaçament diaris i preveu desplegar les 12 línies restants durant el mandat actual.

Tres noves línies

La nova línia H4 cobreix el trajecte entre la Zona Universitària i el barri del Bon Pastor a través de l’avinguda d’Esplugues, el passeig de la Bonanova, el passeig de la Vall d’Hebron i el passeig de Valldaura. L’Ajuntament preveu que aquesta línia tindrà “una elevada demanda” i representarà la modificació de la línia 22 i l’eliminació de la línia 73.

Pel que fa a la línia V11, cobreix el trajecte entre l’Estació Marítima (al World Trade Center) i el barri de la Bonanova, seguint el Paral·lel, la ronda Sant Pau, i els carrers Urgell, Santaló i Ganduxer (en sentit ascendent). En sentit descendent, la línia segueix Mandri, Villarroel i Viladomat per arribar al Paral·lel i al Moll de Barcelona (WTC). Representa la modificació de l’actual línia 20 i l’eliminació de la 14.

La línia V13 cobreix el trajecte entre les Drassanes i l’avinguda del Tibidabo i combina el recorregut per la Rambla en sentit ascendent i descendent, a més dels eixos d’Aribau i Muntaner. L’entrada en funcionament de la nova línia representarà la substitució dels serveis actuals de les línies 14, 58 i 64.
 

Mapa de les tres noves línies d'autobús el 2016 Foto: TMB


Arxivat a