El Parlament recorre al TC en defensa de la comissió del Procés Constituent

Els lletrats adverteixen en les al·legacions que suspendre-la equivaldria a impedir que la cambra exercís les seves funcions bàsiques

26 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:18h
Aquest matí, el Parlament de Catalunya ha presentat davant el Tribunal Constitucional (TC) les al·legacions en defensa de la creació de la comissió d’estudi del Procés Constituent. En l’escrit, la cambra demana l'alt tribunal espanyol que no admeti l’anomenat incident d’execució plantejat per l’advocat de l’Estat a instàncies del govern espanyol –o que, en tot cas, el desestimi- i que pretén suspendre la comissió.

L’escrit del Parlament assegura que la creació de la comissió i la seva constitució no contravenen en cap cas la sentència sobre la resolució de declaració de sobirania del 9 de novembre passat. Els lletrats afirmen que la decisió de crear la comissió d’estudi és una iniciativa parlamentària que tan sols suposa l’obertura d’un procediment el resultat del qual està per determinar.

Pels lletrats del Parlament, els efectes d’incompliment d’una sentència no es poden dur fins a l’extrem d’impedir la capacitat de la cambra per prendre iniciatives i posar-les a debat. Paralitzar les iniciatives parlamentàries seria com impedir que el Parlament de Catalunya exercís les seves funcions bàsiques. Dilluns vinet, el butlletí de la cambra publicarà l’escrit d’al·legacions.
 

Escrit d'al·legacions del Parlament de Catalunya al Tribunal Constitucional