Barcelona supera Madrid en qualitat de vida

La capital catalana és la ciutat del sud d'Europa més ben valorada

Avinguda Diagonal de Barcelona.
Avinguda Diagonal de Barcelona. | Adrià Costa
Redacció
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:20h
Barcelona és la ciutat de l'estat espanyol amb més qualitat de vida, considerablement per sobre de Madrid. Així ho indica un estudi de la consultora Mercer sobre qualitat de vida, que analitza 230 ciutats d'arreu del món i les classifica segons deu variables. En aquest cas, Barcelona se situa en la 39a posició, mentre que per arribar a Madrid cal baixar fins al lloc 52. 

L'estudi analitza l'entorn social, polític, econòmic i cultural, així com els serveis sanitaris i educatius, i la disponibilitat de béns de consum i l'entorn natural de totes les ciutats. La consultora sobretot elabora aquesta classificació a nivell empresarial, per tal que les societats tinguin referents per fixar sous o condicions per als treballadors o famílies que s'han de desplaçar a altres ciutats. En aquest cas, els nivells de seguretat han tingut un pes important en aquest informe, premiant el benestar social i els baixos nivells de violència. 

Viena fa anys que ocupa la primera posició d'aquesta classificació, acompanyada per Zúric, Auckland, Munic, Vancouver, Düsseldorf, Frankfurt, Ginebra, Copenhaguen i Sydney en el top 10. Respecte de l'any passat, Barcelona i Madrid han baixat una posició, tot i que la capital catalana continua sent la ciutat del sud d'Europa més ben valorada.
Arxivat a