El «Robin Hood dels bancs» reapareix en una xerrada paral·lela al MWC

L'activista Enric Duran es troba en cerca i captura després d'anunciar el 2008 que va "reapropiar-se" 492.000 euros de 39 entitats bancàries | Participa via videoconferència en la presentació de l'App Chip Chap que permetrà l'ús de l'Eurocat, la moneda digital catalana

Enric Duran ha reaparegut a través de vídeoconferència
Enric Duran ha reaparegut a través de vídeoconferència
Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:27h

Enric Duran, conegut com el "Robin Hood dels bancs", ha reaparegut via videoconferència en un acte paral·lel al Mobile World Congress al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Concretament, ha participat, juntament amb Hervé Falciani i Martí Olivella, en la presentació de l'aplicació Chip Chap que permetrà l'ús de l'Eurocat, la moneda digital catalana.

Es tracta d'un moneder digital o e-Wallet que permet gestionar i interconnectar les plataformes bancàries tradicionals amb les monedes virtuals com Bitcoin. D'aquesta manera, es podran comprar Bitcoins i emmagatzemar-los. Així mateix, permetrà, entre altres aplicacions, fer la posterior conversió a Euros i treure diners en efectiu de caixers de la banca tradicional utilitzant el mòbil. Una d'aquestes monedes virtuals serà el Faircoin o EUROCAT, en fase de desenvolupament i que es basa en l'economia social i solidària. 

En cerca i captura

Enric Duran va començar a ser conegut per l'opinió pública el 2008 quan va anunciar la seva acció d'"expropiació" de gairebé 492.000 euros que va fer servir per finançar diferents col·lectius i moviments socials i per a la publicació Crisi amb 200.000 exemplars de tirada. En ella s'identificaven els causants i els orígens de la crisi i explicava el procediment que va seguir per realitzar la seva acció contra la banca, demanant 68 préstecs diferents a les 39 entitats financeres que li van concedir.

El 2013 va decidir desobeir i no presentar-se al judici en el qual la Fiscalia i 14 entitats bancàries demanaven vuit anys de presó. Des d'aleshores pesa sobre ell una ordre de cerca i captura.