Mark Zuckerberg destaca la importància del vídeo al Mobile World Congress

El fundador de Facebook assenyala que a la xarxa social més d'un milió d'usuaris al dia veuen vídeos de 360 graus | Demana que el 5G serveixi per estendre la connectivitat arreu del món i no només "donar un internet més ràpid als rics"

Redacció
22 de febrer del 2016
Actualitzat el 25 de març del 2017 a les 7:57h
Marck Zuckerberg, aquest dilluns al MWC
Marck Zuckerberg, aquest dilluns al MWC | José Manuel Gutiérrez
Mark Zuckerberg ha tornat aquest dilluns al Mobile World Congress per tercer any consecutiu, després d'haver fet visible la seva presència a Barcelona amb imatges publicades al seu compte de Facebook tot fent esport per la ciutat. Amb un Auditori 1 que ja estava ple més de mitja hora abans de l'inici de la conferència del fundador de Facebook, Zuckerberg ha començat parlant de la iniciativa Internet.org i explicant que 4.000 milions de persones encara no tenen manera d'accedir a la xarxa. Així, mentre Facebook es basa en connectar persones, en paral·lel es treballa en que aquestes connexions siguin a tots els nivells: tant per a permetre comunicar-se com per poder estendre la connectivitat en zones de difícil accés.

Zuckerberg també ha parlat del programa de drons, orientat a oferir connexió en zones on s'hi pugui tenir un aparell sobrevolant la zona que, a més, pot obtenir energia solar per mantenir-se durant més temps, tot servint velocitats de diversos Gbps gràcies a l'ús de làsers. A més, Mark Zuckerberg ha destacat que va crear Facebook sense pensar en objectius com els que ha assolit, justificant així el fet que esperi que els usuaris entenguin que pot voler canviar el món no només a canvi de diners. 

També ha valorat les novetats referents al 5G assegurant que prefereix que tothom tingui Internet més que no pas que "els rics tinguis connexions més ràpides", de manera que cal ampliar les velocitats però també "acabar la feina" i arribar a tots els racons del món. 

Preguntat sobre la seva visió de futur de la realitat virtual, ha explicat que el contingut compartit ha anat evolucionant amb el temps: primer text, després imatges, i ara també vídeo que, amb l'increment dels amples de banda, pot esdevenir una sensació en la que ens hi sentim dins. A Facebook, segons Zuckerberg, més d'un milió d'usuaris al dia veuen vídeos de 360 graus. Malgrat tot, també ha destacat que les connexions encara necessiten millorar per a la veritable popularització d'aquest format.

Nous projectes

També ha parlat del seu projecte personal d'aquest any, que és crear un assistent personal d'intel·ligència artificial, del que ha dit que és complex i encara està en fases molt preliminars, tot i que tot fet broma ha admès que prefereix programar per ell que fer-ho per Facebook i "obligar els enginyers a arreglar" el seu codi. Amb tot, ha destacat la importància dels sistemes d'intel·ligència artificial.

Zuckerberg també ha tornat a reclamar legislacions diferents per empreses de programari com Facebook i empreses de maquinari i operadores, que per ell fan tasques diferents i haurien de tenir també obligacions d'acord amb aquestes diferències. També s'ha ofert a aprofitar oportunitats per evitar que Facebook sigui una plataforma de trobada per a terroristes però s'ha mostrat d'acord amb la posició d'Apple de no trencar la seva encriptació.
 

Mark Zuckerberg, al MWC. Foto: José Manuel Gutiérrez

Arxivat a