Ericsson s'alia amb Amazon al núvol i amb Cisco en xarxes de telecomunicacions

El conseller delegat d'Ericsson, José Antonio López
El conseller delegat d'Ericsson, José Antonio López | EFE
Redacció
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:59h
L’empresa sueca Ericsson, en el marc del Mobile World Congress (MWC), ha anunciat noves aliances amb Amazon Web Services (AWS) per impulsar solucions al núvol, l'anomenat cloud, i amb Cisco en el camp de les xarxes de telecomunicacions.

El responsable de l’àrea Cloud de la companyia, Anders Lindblad, ha detallat que estan treballant amb AWS per millorar les solucions que ofereixen als seus proveïdors de serveis en àmbits com l'anàlisi de grans volums de dades i l'aprofitament de les noves tecnologies per incrementar l'eficiència i la productivitat, entre d'altres. “AWS és el líder mundial en el núvol en una infraestructura global altament confiable, escalable i segura”, ha dit Lindblad. 

Pel que fa a l’aliança amb la multinacional nord-americana Cisco, de moment ambdues empreses se centraran en el subministrament de serveis. Després, en oportunitats pel segment empresarial, i a accelerar l'escala i adopció de serveis de l'Internet de les Coses (IoT en anglès).

Les dues companyies esperen que l’acord generi un augment de la facturació en cadascuna de com a mínim 1.000 milions de dòlars (931 milions d'euros) el 2018. L'aliança estratègica estarà assegurada per diversos acords complementaris sobre transformació de xarxes a través d'arquitectures de referència i desenvolupament conjunt, control i gestió basada en sistemes i distribució i col·laboració en segments de mercat emergents claus.