Controlat l'incendi que cremava a la falda de la muntanya de Montjuïc

El foc ha cremat menys d'una hectàrea de matolls però ha generat una gran columna de fum visible des de la façana marítima

1200_1455370409play_1455370355
1200_1455370409play_1455370355
Redacció
13 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:55h
Un incendi a la zona de Miramar, a la falda de la muntanya de Montjuïc, ha obligat a desallotjar aquest dissabte durant una hora els visitants del Mirador de l'Alcalde, espai recuperat fa pocs anys i que s'ha convertit en un dels indrets que ofereixen millors vistes de la ciutat. El desallotjament s'ha fet de manera preventiva no tant pel foc sinó per el fum, que ha format una gran columna visible des de diversos punts de Barcelona.

Segons ha pogut saber l'ACN de fonts de l'Ajuntament, l'avís s'ha donat poc abans de les dues de la tarda en una zona de matolls i de difícil accés a tocar de l'avinguda Miramar, ben a prop dels jardins de Jacint Verdaguer. Cinc dotacions dels Bombers de Barcelona han intervingut en les tasques d'extinció, aconseguint controlar el foc al cap d'una hora. Poca estona després, els visitants han pogut accedir de nou a Mirador i s'ha restablert el trànsit a l'avinguda Miramar.

El vent que bufava ha ajudat a les tasques per posar fi al foc, ja que ha empès les flames cap a a una zona rocosa, on pràcticament no hi ha plantes que es poguessin cremar. En total, es calcula que s'ha cremat menys d'una hectàrea de vegetació.

Tot i la poca repercussió de les flames, el dens fum, molt visible des de la façana marítima, ha estat a punt de saturar les línies del telèfon d'emergències 112, fins el punt que s'ha demanat per Twitter que es deixés de trucar en relació a la incidència de Montjuïc perquè la situació estava sota control. En molt poca estona, el telèfon ha rebut 76 trucades relacionades només amb aquest petit incendi.
Arxivat a