L'ala esquerra del PSOE adverteix que un pacte amb C's no resoldria «la crisi d'estat»

L’aproximació de Pedro Sánchez al partit d’Albert Rivera asserena el clima amb els barons però molesta un sector del partit | José Antonio Pérez Tapias, excandidat a la secretaria general, aposta per un pacte amb Podem per, entre altres, "afrontar el repte del procés català"

L'intent de Pedro Sánchez de pactar amb C's també té contestació interna
L'intent de Pedro Sánchez de pactar amb C's també té contestació interna | EFE
13 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:01h
Pedro Sánchez ha de respondre a la pressió d’una part considerable de l’aparell del seu partit i dels barons territorials, forts en el comitè federal, però també ha de tenir en compte la que li ve de la seva esquerra dins del PSOE. José Antonio Pérez Tapias, excandidat a la secretaria general del PSOE en les eleccions primàries que van elegir Pedro Sánchez, elogia ara “la capacitat de resistència que està mostrant davant pressions de dins i de fora del partit”, ha declarat a NacióDigital.

Pérez Tapias defensa una aliança amb Podem perquè “hi ha més sintonia sobre la política amb què s’ha d’afrontar la crisi econòmica i social. Però també perquè un acord amb Ciutadans no resoldria la crisi d’estat que travessa Espanya”. Segons ell, el repte que planteja el procés català només es pot afrontar “des d’una visió federal que reconegui la realitat de les diverses nacions de l’Estat”. El dirigent socialista també creu que és erroni creure que Ciutadans pot assegurar l’estabilitat: “La formació de Rivera fluctua molt i ha donat molts cops de volant des de les eleccions”.  

L’antic adversari creu que “en aquestes setmanes, Sánchez ha mostrat habilitat política. També s’ha constatat la contradicció en què han caigut alguns companys. Per exemple, ahir mateix el president de Castella-la Manxa, García Page, va elogiar Podem per contribuir a l’aprovació dels pressupostos en la comunitat que ell presideix. Però no s’entén la seva oposició a que Sánchez ho intenti per culminar la seva investidura”.

En una línia semblant a la de Pérez Tapias estarien altres figures destacades del PSOE, com Manuel de la Rocha Rubí, un dirigent molt respectat a Madrid, i Odón Elorza, diputat i exalcalde de Sant Sebastià, i sovint desmarcat de les tesis més jacobines del PSOE.  En qualsevol cas, si Sánchez tanca un pacte d’investidura, l’haurà de presentar davant la militància en una consulta interna. L’ala esquerra del PSOE creu que a les bases predominen els partidaris d’un acord d’esquerres.