Arriba «15 anys a Venus», un documental sobre el conflicte de l'habitatge a la Mina

El treball es preestrena a les 19:30 hores al centre Cívic del Besòs

Redacció
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 0:25h

El documental 15 anys a Venus veurà la llum aquest divendres, 12 de febrer. El Centre Cívic del Besòs acull a les 19.30 la preestrena del treball elaborat pels fotògrafs Mariona Giner i Sergi Pujolar, en una projecció pensada fonamentalment per als protagonistes del documental, els veïns de la Mina i alguns dels mecenes.

El llargmetratge, de 78 minuts de durada, aprofundeix en la problemàtica de l’habitatge a la Mina, una zona metropolitana profundament estigmatitzada tot i les inversions milionàries que s’hi han realitzat, especialment des de l’any 2000.

El treball posa el focus d'atenció al bloc del carrer Venus, que el pla de transformació de la Mina preveu, a priori, enderrocar i reallotjar els seus ocupants en altres habitatges de nova construcció. L’administració, però, demana als veïns que paguin un diferencial de 30.000 euros que no tots volen o poden assumir.

Aleshores l'administració descarta demolir l’edifici i sortejar els habitatges destinats a les famílies de Venus com a pisos de protecció social. També obre un procés per adjudicar habitatges a persones en risc d’exclusió social. Molts d’aquests ubicats a l’edifici Venus. El documental acompanya al llarg d’un any els veïns afectats per aquesta situació.

El llargmetratge, rodat al llarg de l’any 2015, ha estat parcialment finançat a través del micromecenatge, en concret, a través de la plataforma Verkami. Més d’un centenar de mecenes han fet petites aportacions que han fet possible poder enllestir la cinta.
Arxivat a