Arriba Santa Eulàlia, la festa major d'hivern de Barcelona

La cultura popular i la llum, protagonistes de la festivitat que honora la copatrona de la ciutat | Quatre dies d'activitats omplen el centre històric de Barcelona de balls, castells, gegants, exposicions i espectacles lumínics

Redacció
11 de febrer del 2016
Actualitzat el 12 de febrer a les 16:21h
La gegantona Laia, la gran protagonista de la festa major d'hivern de Barcelona.
La gegantona Laia, la gran protagonista de la festa major d'hivern de Barcelona. | Adrià Costa
Aquest dijous han arrencat els actes de celebració de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat i protagonista de la festa major d'hivern a Barcelona. Durant quatre dies -amb divendres com a festiu-, una gran mostra de cultura popular durant el dia amb els joves com a protagonistes, i el festival lumínic LLUM BCN durant la nit, ompliran la capital d'aire festiu.

Els dos motius principals de la festa estaran lligats amb un gran espectacle que els fusionarà aquest mateix dijous a les 20 h. a la plaça Sant Jaume, que també servirà com a acte inaugural. "Dansem" és el títol d'un acte que combina llums làser i pèndols lumínics seran el preàmbul de la sortida dels Protocols de l’Àliga, que encetarà una cercavila fins a la basílica Santa Maria del Mar.

El festival lumínic de Barcelona 

El festival lumínic de Barcelona celebra la seva cinquena edició enguany ampliant la seva participació de diverses escoles de diverses disciplines que mostraran les seves instal·lacions de llum a racons de Ciutat Vella. Més enllà, LLUM BCN combina creadors emergents amb espectacles lumínics d'artistes i professionals de prestigi. Podeu trobar totes les obres i artistes a aquest enllaç.

La cultura popular, l'altra essencial pota

Més enllà de la llum, l'altre principal protagonista és la cultura popular. Així, la gegantona Laia, les colles castelleres, els Falcons, els esbarts, els gegants i les gegantes i moltes altres expressions de la tradició festiva barcelonina ompliran Ciutat Vella de cultura i creativitat popular.

Per últim, per a aquesta edició la ciutat convidada és Mataró. Per aquest motiu, la capital del Maresme mostrarà el seu Seguici Festiu el diumenge 14 a les 17 h. Al punt de les 18.15 els assistents podran conèixer el Drac, el Dragalió i les diablesses, entre altres figures de foc.

Podeu consultar el programa complet d'activitats a aquest enllaç.
Arxivat a