Música emergent i literatura digital, entre les cinc propostes per al cap de setmana

Emergència! 2016, el XI Festival de cinema basc a Barcelona, màgia i humor a Badalona, les fotografies de Sebastiao Salgado i Paraules pixelades

Màgia per a tots els públics durant el Festival Internacional de Màgia de Badalona
Màgia per a tots els públics durant el Festival Internacional de Màgia de Badalona | FIMB
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:01h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Emergència! 2016
CCCB, Barcelona. 13 febrer

Arriba, de nou, una de les primeres cites indispensables de la temporada musical independent de Barcelona: l'Emergència! Festival. En aquesta vuitena edició, el festival presenta les formacions Holögrama, Sorry Kate, Sara Fontán, Malheur, Des Âmes Libres (D.A.L.), Ghost Transmission i Gentemayor; a més de les propostes electròniques de BeatLove i Rod V, comissariades pel festival de músiques d’avantguarda Lapsus. L’Emergència! 2016 són nou noms, tres espais, més de sis hores de música i una aposta de futur per uns projectes emergents prometedors.

Zinemaldia.Cat 2016. XI Festival de cinema basc a Barcelona
Barcelona. Fins el 26 de febrer.

Després de vuit anys organitzant la mostra de cinema basc, l'any 2014 el Centre Cultural Euskal Etxea va decidir fer un pas endavant i convertir aquesta mostra en un festival i fer el salt a les sales de cinema de la ciutat de Barcelona, ciutat que acull festivals de temàtiques diverses i d'arreu del món, però que encara no tenia un Festival de Cinema Basc. Així va néixer el festival Zinemaldia.Cat que, des del mateix nom, lliga tots dos idiomes, amb la idea de posar el cinema basc a l'abast del públic català. També, però, el certamen es marca com a objectiu dinamitzar el cinema català, creant espais de trobada entre els autors i productors d'ambdues cultures, i també espais de trobada entre els espectadors i els creadors.


Festival de Màgia de Badalona
Màgia i humor al Teatre Principal, Badalona. 13 de febrer.

Per setzè any consecutiu, Badalona acull el Festival Internacional de Màgia, aquest any marcat pel llegat del cèlebre mag badaloní Li-Chang (Joan Forns, 1916-1998), de qui es commemora el centenari del seu naixement. El certamen aquest dissabte, 13 de febrer, amb un espectacle inaugural de "cafè teatre" que combinarà màgia i humor i que estarà comanda per l'actor còmic Pep Plaza i pels mags Isaac Jurado i Dani DaOrtiz. Una estrena amb regust a cabaret que serà el gran tret de sortida a un certamen viu durant els mesos de febrer i març, amb més d’una dotzena de mags oferint il·lusió i diversió per a tots els públics.

Exposició Gènesi, de Sebastiao Salgado
CaixaForum, Lleida. Fins al 24 de juliol

El món que ha evolucionat durant milers d'anys abans de veure's enfrontat al ritme de la vida moderna. Sebastião Salgado busca els orígens del món i del planeta que habitem amb el projecte que ha anomenat Gènesi. L'exposició presenta fotografies de paisatges, animals i persones allunyades del món modern: regions vastes i remotes, intactes i en silenci, on la natura continua regnant. Espais on ens poden nodrir de l'esplendor de les regions polars, els boscos i les sabanes tropicals, els deserts abrasadors, les muntanyes dominades per glaceres i les illes solitàries. Un mosaic increïble on la natura s'expressa en tota la seva grandesa. Aquest diumenge, 14 de febrer a les 12 del matí, es pot gaudir del "Vermut amb Sebastiao Salgado", una tertúlia després de la visita comentada a l'exposició.

"Paraules pixelades". La literatura en l'era digital
Arts Santa Mònica, Barcelona. Fins al 10 d'abril

Com ha afectat a la literatura l'esclat de les noves tecnologies? "Paraules pixelades" és una exposició comissariada per Laura Borràs i Giovanna di Rosario, especialistes internacionals en literatura digital i directores del grup HERMENEIA de la Universitat de Barcelona. La mostra ens permetrà fer un recorregut pel passat de la forma literària més recent, alhora que ens obrirà itineraris possibles per transitar els seus camins entre gèneres, temàtiques i suports.