Munté assegura que el Govern negociarà els pressupostos amb diverses forces, a banda de la CUP

La portaveu del Govern destaca que els comptes públics tindran un fort contingut social | Diu que al BCN World “el joc és només un 6%”

Puigdemont, amb Anna Gabriel i Mireia Boya
Puigdemont, amb Anna Gabriel i Mireia Boya | EFE
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:58h
La portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat en termes positius la trobada mantinguda entre el president Carles Puigdemont i la CUP. Ha reconegut que hi ha acords de fons i discrepàncies de fons també entre Junts pel Sí i la CUP. Hi ha un acord establert que exigeix un contacte continu entre les dues formacions. Ha corroborat les coincidències en el plantejament dels pressupostos que s’estan dissenyant, que han de ser de fort contingut social.   

Sobre el deute, ha informat que el president de la Generalitat s’ha compromès al seu pagament, que és un compromís de serietat de tot país. El que sí que estudiarà Puigdemont, ha assegurat, són les possibilitats d’una renegociació del deute amb les entitats financeres, tal i com havien explicat uns minuts abans les diputades Mireia Boya i Anna Gabriel.

Sobre BCN World, en què la CUP ha manifestat la seva oposició, Munté ha rebutjat la idea que el projecte estigui basat en el joc i l’especulació, i que en canvi el Govern pot ser un element de dinamització pel territori pel que suposa d’ocupació i que està centrat en el turisme de negocis. Munté ha dit que “el joc és només el 6% del projecte”. Sobre una possible consulta ciutadana, ha dit que és una proposta del territori que està damunt la taula, però no és una proposta que hagi sortit del Govern i que cal analitzar-ho.