Les negociacions per un pacte d'esquerres avancen a l'Ajuntament de Barcelona

Un acord sobre pressupostos, prioritari | Sona el nom de Jaume Collboni com a responsable de Cultura en cas que el PSC entrés al govern municipal

Ada Colau i Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu
Ada Colau i Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Barcelona
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 20:51h
Des de la segona quinzena de gener, les converses i negociacions per consolidar un pacte d’esquerres avancen a l’Ajuntament de Barcelona. La voluntat de l’alcaldessa, Ada Colau (Barcelona en Comú, 11 regidors), és tancar un acord “ampli i estable”, segons han repetit fonts de l’alcaldia a NacióDigital. Però des de l’equip de govern s’és molt curós amb les paraules.

Els socis que podrien integrar un govern progressista són Esquerra Republicana (5 regidors) i PSC (4 regidors), però això deixaria el govern de la ciutat encara a un vot de la majoria absoluta (21 de 41 regidors del ple). Els tres regidors de la CUP ja han manifestat que volen restar al marge del govern.

Colau vol assegurar l’aprovació dels pressupostos i del programa d’actuació municipal, cosa que es podria assolir sense constituir formalment un equip de coalició municipal. Tot indica que els esforços s’estan centrant aquests dies en garantir l’aprovació dels pressupostos, la prioritat de l’alcaldessa en aquests moments.

Ja fa dies que circulen noms de possibles nomenaments en una reestructuració de l’equip de govern de Colau. El del president del grup socialista Jaume Collboni com a responsable de l’àrea de Cultura és un dels que més corren, en el cas que finalment el PSC formalitzés un acord amb Barcelona en Comú.     
Arxivat a