El servei de Rodalies a Barcelona recuperarà la normalitat a les 5 de la tarda

Ja s'han reobert totes les estacions afectades però els trens circulen fora d'horari | Un incendi a causa de l'acumulació de deixalles en una estació abandonada ha provocat el caos a la xarxa ferroviària | Renfe xifra en 72.000 usuaris i els 210 trens afectats per la incidència

L'estació de plaça Catalunya, tancada
L'estació de plaça Catalunya, tancada | EFE
Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:32h
El servei de Rodalies a Barcelona recuperarà la normalitat a les cinc de la tarda. Aquest és, si més no, el pronòstic del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, després d'un matí de caos a la xarxa ferroviària. Al llarg del matí s'han anat reobrint totes les estacions afectades i des de les dotze del migdia, aproximadament, totes les línies ja funcionen però ho fan fora de l'horari habitual. Renfe ha xifrat en 72.000 passatgers i 210 trens els afectats per la incidència. Rodalies ha informat que retornarà els diners del bitllet als usuaris afectats, que poden fer la sol·licitud durant avui i al llarg de demà. 

Els dos túnels reoberts

Poc després de les 11 del matí s'ha reobert el túnel del passeig de Gràcia i, d'aquesta manera, han entrat en servei les estacions de Sant Andreu Comtal, passeig de Gràcia i l'estació de França. Una hora més tard també s'ha reobert el túnel de plaça Catalunya que dóna servei a aquesta estació aixi com a Arc de Triomf, Sagrera i Clot Aragó. També s'ha reprès el servei a la línia 1 del metro.

Un gran núvol de fum ha obligat aquest matí a tancar fins a sis estacions de Renfe a la ciutat de Barcelona. A causa d'estar compartides amb la línia 1 del metro, aquesta també ha quedat aturada entre la plaça de les Glòries i la plaça d'Espanya, malgrat que posteriorment l'afectació s'ha reduït al tram Universitat-Glòries. Hores d'ara hi ha total normalitat al metro excepte el fet que els combois no es poden aturar a Arc de Triomf.
 

Els Bombers treballant en el punt on ha començat l'incendi Foto: EFE


L'acumulació de deixalles i altres materials en una antiga estació abandonada ha provocat un incendi que ha omplert de fum la pràctica totalitat dels túnels de la xarxa ferroviària de Rodalies a Barcelona. Segons l'Ajuntament de Barcelona, els Bombers han donat el foc per extingit al voltant de dos quarts de vuit del matí i s'ha descartat, per tant, que el seu origen fos elèctric.
 

Després de l'extinció del foc, el director de Rodalies, Felix Martín ha demanat a Renfe la circulació de trens buits per provocar corrents de vents i treure el fum. Posteriorment, a partir de les 11 del matí, s'ha pogut restablir el servei comercial a les línies R-2 sud i nord mentre continuen afectades la resta.
Arxivat a