Les denúncies per abusos als Maristes pugen a deu i afecten més professors

El pare que va destapar el cas informa que en les últimes hores hi ha hagut tres noves demandes i que se n'afegiran tres més al llarg de la tarda | Quatre casos ja estan en mans de la justícia | L'AMPA reclama revisar tots els protocols de prevenció i actuació

Manuel, el pare que va destapar el cas, atenent els periodistes aquest dilluns
Manuel, el pare que va destapar el cas, atenent els periodistes aquest dilluns | ACN
Redacció
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:42h
Les denúncies per abusos sexuals al col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts superaran avui la desena. Entre elles hi ha la d'una noia que acusa un professor diferent a Joaquim Benítez, segons ha anunciat el pare que va destapar el cas. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha confirmat a l'Oracle de Catalunya Ràdio que com a mínim hi ha una persona més demandada a banda de Benítez. 
En declaracions als periodistes, Manuel B. ha explicat aquest dilluns que, més enllà dels quatre casos que ja estan en mans del jutge i de la denúncia que un exalumne va interposar dissabte passat als Mossos d'Esquadra, en les últimes hores hi ha hagut tres noves denúncies, a les quals se n'afegiran tres més al llarg de la tarda.

Aquest matí, el diari El Periódico ha avançat dos nous casos que involucrarien dos professors més: un de francès i un altre que abusava dels alumnes als campaments que l'escola celebrava durant les vacances.

El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabarés, va deixar dissabte passat en llibertat amb càrrecs l'exprofessor d'educació física Joaquim Benítez, que va reconèixer haver abusat d'almenys de dos exalumnes del col·legi dels Maristes de Sants. Aquest dilluns, la Fiscalia ha decidit no recórrer la decisió del titular del jutjat. El fiscal havia demanat presó per a l'exprofessor però el jutge es va limitar dissabte a prohibir-li sortir de l'estat espanyol, retirar-li el passaport i obligar-lo a comparèixer setmanalment a comissaria. 

L'escola assegura que només tenia constància de dues denúncies

Per la seva banda, el Col·legi dels Maristes Sants-Les Corts ha emès un comunicat en què reiteren que la primera vegada que el centre va tenir coneixement d'un cas d'abús va ser al juny del 2011 i ho va traslladar a la Fiscalia de Menors, sense que finalment prosperés.

Des d'aquell moment, "no hem tingut cap altra denúncia ni comunicació d'altres casos, excepte la de desembre del 2013". Els Maristes expressen la seva solidaritat i suport amb tots els afectats i manifesten la seva disponibilitat per aclarir els fets prendre "les mesures necessàries perquè mai més tornin a passar".

Tant el col·legi com la Fundació Champagnat, que representa els interessos dels Maristes, entenen "la inquietud i la preocupació dels professionals del centre, famílies i alumnes" i expressen el seu reconeixement a l'"excel·lent treball educatiu i a la professionalitat dels educadors i personal del centre".

De la seva banda, l'Associació de Pares i Mares (AMPA) del Col·legi Maristes Sants-les Corts han reclamat revisar, conjuntament amb l'escola, tots els protocols de prevenció i actuació perquè "casos com aquests no es tornin a produir". L'AMPA informa que ha sol·licitat una reunió urgent amb la direcció del centre i canalitzar cap a l'escola "els dubtes i preocupacions de les famílies que han sorgit després dels fets".


 
Arxivat a