CDC fa una crida a la responsabilitat a la CUP amb els pressupostos

La portaveu Marta Pascal ha mostrat l'escepticisme pel document de Pedro Sánchez | El partit obre un període de dos mesos de debat intern previ al congrés

08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:19h
Marta Pascal, en la roda de premsa d'aquest dilluns
Marta Pascal, en la roda de premsa d'aquest dilluns | @convergenciaCAT

La portaveu de Convergència Democràtica, Marta Pascal, ha mostrat avui l’escepticisme absolut del partit davant el document presentat per Pedro Sánchez de cara a la investidura, i on es planteja una possible reforma constitucional. Pascal ha dit que no han analitzat encara el document a fons –els socialistes no l'han enviat ni a ERC ni a Democràcia i Llibertat-, però comproven amb decepció que només s’hi fa una referència a Catalunya: “Veiem que el procés polític català no figura en l’agenda política espanyola ni en la del PSOE”. La portaveu ha volgut deixar clar que no hi ha cap modificació en el posicionament de Democràcia i Llibertat davant la investidura del candidat socialista.

Sí que ha destacat, en canvi, la voluntat del seu partit de tirar endavant el full de ruta del procés, “sempre en compliment del mandat democràtic que hem rebut dels ciutadans”. L’anunci fet avui pel vicepresident Oriol Junqueras de desplegament de l’Agència Tributària Catalana ho ha inscrit dins d’aquest compliment de propòsits i de la creació d’estructures d’estat. Sense esmentar-lo, ha quedat clara la consigna donada pel president Puigdemont: “La independència va de debò”.

En aquest full de ruta, l’estabilitat parlamentària és essencial, i Pascal ha volgut explicitar una crida a la responsabilitat, apuntant a la CUP, de cara al debat sobre pressupostos. La portaveu convergent ha assenyalat que el Govern necessita aprovar els comptes públics que presentarà en breu al Parlament per poder fer viable el procés.

Pascal també ha informat de l’inici del debat precongressual que viurà Convergència. Avui mateix, Artur Mas es reunirà amb els responsables de les organitzacions territorials de la formació per enquadrar els termes del debat. Un debat, com ha volgut deixar clar Pascal, en què tot està obert, començant pel nom del partit. CDC afronta el seu propi procés aquests mesos, amb la voluntat d’eixamplar el gran espai que vol ocupar el partit i que vol que incideixi també en el debat constituent català.