Màgia, art i Senyoretes, entre les cinc propostes per al cap de setmana

La màgia de Juan Tamariz, Senyoretes i Homenots a Torelló, "Inside out" (Del revés), Fira de la Candelera a Molins de Rei i l'art de Josep Guinovart

05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:28h
Nit de Senyoretes al Carnaval de Terra Endins
Nit de Senyoretes al Carnaval de Terra Endins | Adrià Costa
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Magia potagia, de Juan Tamariz
Teatre Poliorama. Del 4 al 7 de febrer

Quatre únics dies per gaudir d'un gran mestre de mestres de la cartomàgia, Juan Tamariz, amb Magia potagia, una selecció viva dels seus millors números que promet ser un espectacle "jazzístic" gràcies a la improvisació i a la participació activa del públic. Dues hores de rialla, de sorpresa i de meravelles, en una sessió d'il·lusionisme que saps com comença, però mai com acaba. Aquesta vegada, compta amb la col·laboració escènica de Consuelo Lorgia i Manu Vega. Només falta saber quantes vegades Tamariz tocarà el seu violí.

Festa de Senyoretes i Homenots
Torelló, Osona. Actes de Carnaval fins el 7 de febrer

Catalunya viu un cap de setmana intens de carnavals, de rues i, sobretot, de molta disbauxa. A banda del ja tradicional Carnaval de Sitges, tot un espectacle en si mateix, volem destacar un clàssic del Carnaval de Torelló, que ja ha tret a passejar el "Pullassu" i que viu aquest divendres una de les festes més esbojarrades i divertides del país: la festa de les Senyoretes i els Homenots. Participar-hi és ben fàcil: només es tracta de canviar, per un nit, la teva essència (o treure-la a relluir) i vestir-se tal i com ho faria el sexe contrari. La festa arriba enguany a la 32a edició i, per afegir-hi encara més salsa, la temàtica és el cinea de Bollywood.

Inside out (Del revés) en sessió matinal
Phenomena, Barcelona. Dissabte 6 de febrer a les 11h

Per a grans i menuts, Inside out és una de les darreres meravelles de Pixar, que el Phenomena projecta aquest dissabte en sessió matinal. La història reivindica un cinema d'animació intel·ligent, apte per a nens i adults, que es pregunta què passaria si les emocions humanes, dins del nostre cervell, fossin personatges amb personalitat pròpia. Ells ens portaran de la mà per viure una aventura meravellosa… i per acabar entenent que sense tristesa no hi pot haver alegria. Perquè la intel·ligència també és cosa de nens (i d'adults).


Fira de la Candelera
Molins de Rei. Del 5 al 7 de febrer

L'agricultura és el fil conductor i l'origen d'aquesta gran mostra, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Amb 151 anys de tradició a Molins de Rei, el fil conductor i origen de la festivitat és l'agricultura, un certamen que combina modernitat i tradició i que esdevé una mostra agrícola, comercial, industrial, cultural i lúdica. En aquesta edició compta amb la participació de més de 900 expositors que representen 16 sectors firals diferents. Per si no n'hi hagués prou, la Fira també inclou la 36a Fira de Vins i Caves.

Les Geografies emocionals, de Josep Guinovart
Museu de Montserrat. Des del 5 de febrer fins al 22 de maig

Aquesta és la primera exposició del pintor i membre de Dau al Set que arriba al Museu de Montserrat, amb una quarantena d'obres de Josep Guinovart, moltes d'elles provinents de col·leccions particulars. Geografies emocionals posa el focus en els viatges de l'artista, en la seva mirada sobre espais i ciutats d'arreu del món, i en com determinats paisatges van deixar una profunda empremta en l'ànima del pintor, fins al punt que van convertir els camins físics en camins emocionals i espirituals pels quals va transitar tota la vida, visitant-los i revisitant-los anys després al llarg del seu camí cap a "ÍtacAgramunt".