La comissió sobre regeneració democràtica s’afegeix a les 28 previstes

Junts pel Sí vol que dugui aquest nom i Ciutadans reclama que s’inclogui el terme “corrupció” | La d’estudi sobre el Procés Constituent pretén evitar que sigui recorreguda davant el Tribunal Constitucional

19 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:44h
La legislatura avança al Parlament de Catalunya. Avui, hi ha hagut reunions de tràmit de la mesa i de la comissió de l’estatut del diputat. Demà, el ple aprovarà les comissions de la cambra, que, si no hi ha canvis a darrera hora, seran un total de 29. Una de les que s’aprovaran és la de Regeneració Democràtica i Bon Govern, si finalment s’aprova aquesta denominació, que és el que voldria Junts pel Sí.

La comissió de Regeneració Democràtica respon al compromís majoritari de les forces polítiques per combatre el descrèdit de les institucions pels nombrosos escàndols de corrupció. De fet, el 9 de desembre passat, Dia Mundial contra la Corrupció, es va fer al Parlament un acte convocat pel Pacte Social contra la Corrupció, en què la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, va dir que aquesta legislatura havia de ser activa a favor de la regeneració democràtica. El grup de Ciutadans ha reclamat que en el nom de la comissió aparegui el terme “corrupció”.

També es constituirà la comissió de Procés Constituent, que amb aquest nom enlloc del previst inicialment (de la Transició nacional) permetrà que s’integri en els seus treballs el grup de Catalunya Sí que es Pot. Serà d’estudi, un aspecte aquest crucial per impedir que algun altre dels grups parlamentaris pogués recórrer la seva existència davant el Tribunal Constitucional.  

D’entre les altres, hi haurà les tretze comissions legislatives que corresponen a cada departament del Govern, més les set establertes per l’Estatut. Aquestes són les de Matèries Secretes, del Síndic de Greuges, de la Sindicatura de Comptes, de l’Estatut del Diputat, de Peticions, la del Reglament i la de Control de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació.