Vic s'exhibeix en l'arrencada de la Capital de la Cultura Catalana 2016

Música, dansa, acrobàcia i audiovisual es fusionen a la plaça Major de la capital d'Osona per donar el tret de sortida a VICCC 2016 | Hi ha programades més d'un centenar d'activitats: cada mes de l'any serà protagonista una disciplina artística diferent | Santi Vila s'estrena en el càrrec en la inauguració de la capitalitat cultural

Espectacle a la plaça Major de Vic, per encetar els actes de VICCC 2016
Espectacle a la plaça Major de Vic, per encetar els actes de VICCC 2016 | J.M. Gutiérrez
Redacció
16 de gener del 2016
Actualitzat el 18 de gener a les 19:10h
Vic ha pres formalment el relleu a Vilafranca del Penedès i ja és Capital de la Cultura Catalana 2016. L'espectacle multidisciplinari "Engeguem" ha donat el tret de sortida als actes de VICCC 2016, aquest dissabte al vespre. Música, dansa, acrobàcia i audiovisual s'han fusionat sota la direcció artística de Joan Roura a la plaça Major de la capital d'Osona.

Un vídeo mapping projectat a les façanes d'un dels laterals de la plaça Major de Vic, acompanyat de música en directe i un espectacle de dansa aèria ha servit per engegar l'especatcle d'obertura. El muntatge audiovisual, obra de la Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic ha mostrat sobre les parets un avançament del conjunt d'actes de la capitalitat cultural.

Dels balcons de l'edifici ha aparegut l'acompanyament musical d'Arnau Tordera (Obeses) i el cor de noies Naiades, mentre que sobre les pedres de les parets, dos ballarins de la companyia Delrevés, han protagonitzat un espectacular número de dansa aèria, pràcticament d'acrobàcies.

 

Santi Vila i Anna Erra, aquest dissabte a Vic. Foto: J.M. Gutiérrez

Vic, al mapa 

L'alcaldessa, Anna Erra, explica que un dels objectius de VICCC 2016 és mostrar i donar a conèixer més enllà de Catalunya la força cultural de Vic. Més enllà de les fires i mercats, apunta, les propostes culturals que neixen a la capital d'Osona també poden, tot i no ser tan conegudes ara per ara, "situar la ciutat en el mapa".

El conseller de Cultura, Santi Vila, s'ha estrenat en el càrrec en la inauguració d'aquesta capitalitat cultural. L'equilibri territorial serà una de les prioritats de la legislatura per al seu Departament, que té com a principal objectiu "evitar que després de la recessió tinguem ciutadans que no puguin accedir a la cultura i al coneixement". Per Vila la llengua i identitat catalanes han de ser eines "vertebradores" en aquest sentit perquè Catalunya tingui "perspectiva universal".

Més d'un centenar d'actes de diferents disciplines

A partir d'aquest "Engeguem", Vic dóna pas a un mes farcits d'actes culturals. Se n'han programat més d'un centenar. Cada mes de l'any serà protagonista una disciplina diferent amb l'objectiu de donar visibilitat i protagonisme a totes elles.

La fotografia (febrer), el traç (març), les lletres (abril), el disseny (maig), l'escultura i arquitectura (juny), la cultura popular (juliol), la música (setembre), el teatre (octubre) i l'audiovisual (novembre) protagonitzaran el programa. El 17 de desembre l'espectacle "Apaguem" amb la combinació de música i lletres clourà els actes de la capitalitat cultural.



 

Música, dansa, acrobàcia i audiovisual, fusionats a la plaça Major de Vic. Foto: J.M. Gutiérrez

 

"Engeguem", espectacle inaugural de la capitalitat cultural. Foto: J.M. Gutiérrez

Arxivat a