L'atur i les condicions de treball, primer problema dels barcelonins

El Baròmetre semestral reflecteix un augment de l'interès en les qüestions polítiques | El "top manta" entra per primer cop en les preocupacions dels veïns

30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:20h
L'atur preocupa un de cada quatre barcelonins
L'atur preocupa un de cada quatre barcelonins | ACN
El Baròmetre semestral corresponent al desembre del 2015 fixa com el problema més greu de la ciutat de Barcelona l'atur i les condicions de treball, seguit pels aspectes polítics i la neteja, en un rànquing que reflecteix l'augment de l'interès en qüestions polítiques i que inclou, per primer cop, el top manta com una de les qüestions que preocupen als veïns.

Així, a més de reflectir una intenció de vot que donaria la victòria novament a Ada Colau i la candidatura de Barcelona en Comú, l'estudi pregunta sobre aspectes com la valoració de la situació general a Barcelona, Catalunya i Espanya i es fixa també en la percepció dels barcelonins sobre les desigualtats econòmiques.

Pel que fa als problemes més greus segons el parer dels veïns se situa en primer lloc l'atur i les condicions de treball, amb un 24 per cent, seguit dels aspectes polítics, 7,3%; la neteja, 5,6%; i la gestió política municipal, 5,3%, a més de moltes altres qüestions, entre les que figura l'encaix de Catalunya a Espanya (3,0%) i, per primer cop, la venda ambulant i els manters, amb un 1,3%).

En la presentació de l'estudi, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que el baròmetre denota que hi ha "preocupació per l’escenari d’inestabilitat i la situació política en general" però llegeix els resultats com un senyal que cal "saber governar la pluralitat en un panorama polític molt fragmentat". Així mateix, el portaveu del govern municipal ha assegurat que les dades demostren que cal buscar les fórmules per "revertir i neutralitzar les desigualtats existents", que al seu parer són "conseqüència que no tothom té les mateixes oportunitats".

800 entrevistes telefòniques

El Baròmetre semestral de Barcelona forma part del Pla d’Estudis Sociològics. Es tracta d’una enquesta telefònica realitzada a 800 barcelonins i barcelonines entre els dies 24 de novembre i 4 de desembre de 2015. L’estudi recull indicadors d’opinió sobre el present i el futur de la ciutat i els seus problemes més importants. També es recull la valoració de l’acció política municipal i de la gestió municipal. Així mateix introdueix una pregunta d’actualitat que en aquesta ocasió fa referència a les desigualtats econòmiques.
 

Baròmetre semestral de desembre 2015 (pdf)

Arxivat a